Leuven '68 | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Leuven '68

Leuven '68 toont het ontstaan en verloop van de legendarische studentenrevoltes aan de Universiteit van Leuven. De film focust op de jaren 1966-1968 en belicht de belangrijkste momenten uit deze woelige jaren: van de publicatie van het mandement van de bisschoppen over de ondeelbaarheid van de universiteit tot de oprichtingen van een Franstalige universiteit in Louvan-La-Neuve. De documentaire toont hoe de Leuvense revolte, die een voorbode werd van een wereldwijde golf aan studentenrevoltes, naast een taastrijd ook een strijd voor emancipatie, inspraak en democratisering was.

De revolte in beeld

De film bestaat integraal uit historisch beeldmateriaal. De studentenprotesten kreeg veel (internationale) persaandacht. Filmploegen uit Vlaanderen, Wallonië, maar ook uit Frankrijk, Engeland en Nederland zakten af naar Leuven om verslag uit te brengen van de opstanden aan de universiteit. Dit leverde maar liefst 20 uur aan beeldmateriaal op, dat Fonk vzw herleidde tot deze 70 minuten durende film.

Praktisch

De DVD van deze documentaire is te koop bij Fnac, Standaard Boekhandel, Bol.com, Proxis en alle andere reguliere dvd handels. Je kan de dvd ook rechtstreeks bij de makers aankopen, via de webshop van Dalton Distribution.

www.leuven68.be

Info
Naam
Leuven 68
Prijs
10 euro (richtprijs)
Duur
70 min
Partners
Fonk vzw
Website
www.daltonshop.be/documentaires/lokale-historische-documentaires/leuven-68.html
1/1
docu
Naam
Leuven 68
Prijs
10 euro (richtprijs)
Duur
70 min
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee