Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Leuven Autovol, Autovrij

De historische documentaire 'Leuven Autovol & Autovrij' laat zien hoe de auto (of het ontbreken daarvan) het gezicht van de stad, de stadsinrichting en de omvang van de publieke ruimte in Leuven beïnvloed heeft doorheen de afgelopen 120 jaar. De dvd bevat niet alleen de film, maar ook meer dan 24 minuten extra’s en uniek beeldmateriaal.

Leuven evolueerde geleidelijk aan van een rustig stadje waar het publieke leven zich op straat afspeelde naar een plek die, tegen het einde van de jaren '80, helemaal verstikt werd door auto's. De volledige publieke ruimte werd ingenomen en gebouwen blakerden zwart. Een tegenbeweging kwam op gang, waarbij sinds begin jaren '90 het centrum stap voor stap terug vrij gemaakt werd. Die evolutie, die slingerbeweging heen en terug, vormt de rode draad in 'Leuven Autovol & Autovrij'.

In de film wordt heel wat historisch beeldmateriaal over Leuven verwerkt, gerelateerd aan openbaar vervoer, auto's, autoproductie, parkeerproblemen, fietsen, creatie van parkeerplaatsen, tankstations, garages, openbare werken, winkelvrije straten, heraanleg van straten, enz. Jonas Van Thielen is presentator en verteller van dienst.

'Leuven Autovol & Autovrij' wil als historische film in de eerste plaats het waardevol beeldmateriaal over Leuven ontsluiten, maar biedt tegelijk ook een historische dimensie aan het razend actuele debat over de plaats van de auto in de stad.

Info
Naam
Leuven Autovol, Autovrij
Prijs
6 euro
Te koop
www.daltonshop.be
Jaar
2015
Duur
40 min. + 24 extra
Uitgever
Fonk vzw
Partners
Fonk vzw, Erfgoedcel Leuven, Stad Leuven, Provincie Vlaams-Brabant, Mobiel 21.
Website
www.leuvenautovolenautovrij.be
Type
DVD
1/1
docu
Naam
Leuven Autovol, Autovrij
Prijs
6 euro
Te koop
www.daltonshop.be
Jaar
2015
Duur
40 min. + 24 extra
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven