SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 155
									AND imr.partno2 = 23
Leuven Bells - wintereditie | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Leuven Bells - wintereditie

19 december 2020

Tijdens de eerste wintereditie van 'Leuven Bells' kunnen Leuvenaars en bezoekers tussen 19 december 2020 en 3 januari 2021 dagelijks (kerst)klokken horen. De Leuvense beiaardiers spelen afwisselend op alle Leuvense beiaarden. Wie tussen 16 en 17 uur in de omgeving vertoeft, kan gratis van de concerten genieten. 

5 beiaarden, 5 locaties
Beiaardiers Philippe Beullens, Eddy Mariën, Luc Rombouts en Marc Van Eyck verzorgen elke dag een concert vanuit ofwel de Sint-Pieterskerk, de Sint-Geertrui-abdij, de Universiteitsbibliotheek, het Groot Begijnhof of de Abdij van Park. De Sint-Pieterskerk bijt de spits af op zaterdag 19 december. De beiaardiers spelen niet alleen kerstliederen, maar brengen tot en met zondag 3 januari een gevarieerd programma.

Muzikale wandeling
Je kan dagelijks een fijne, muzikale winterwandeling maken in de buurt van een beiaardtoren. Er zijn geen vaste luisterplekken, zodat je de social distancing kan respecteren. Sommige concerten worden ook live gestreamd. De concerten op de Vredesbeiaard in de Abdij van Park kan je bekijken in deze open Facebookgroep. De concerten op de beiaard in de Universiteitsbibliotheek kan je hier live volgen.

Leuven Bells is een initiatief van de curator beiaardcultuur in Leuven, in opdracht van KU Leuven en Stad Leuven.

Praktisch

Elke dag van 16 tot 17u, gratis
Programma en locaties vind je onderaan op www.leuvenbells.be.

Meer info over de Leuvense beiaarden.

1/1
Naam
Leuven Bells - wintereditie
Datum
19/12 - 3/1
Locatie
omgeving van de 5 beiaarden
Uur
16 - 17u
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven