Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Getuigenis Marie Legrand

Marie Legrand (°9/08/1911) is wellicht de enige Leuvenaar die nog uit eerste hand kan vertellen over de brand van Leuven. Ze was slechts drie jaar toen de gruwel in Leuven uitbrak.  De Erfgoedcel Leuven, Toerisme Leuven en Fonk vzw besloten om die gouden getuige te interviewen.“De geur van de brand vergeet ik nooit meer.”

Marie Legrand is naar alle waarschijnlijkheid de laatste nog levende getuige van de brand van Leuven. Ze woonde met haar familie in de Brusselsestraat. In het interview vertelt ze hoe ze zich nog steeds de geur van de brand herinnert. En over de vele mannen in uniform die ze allemaal “moffen” noemde. Haar verhaal is een aangrijpende getuigenis over oorlog, vernieling, vluchten, rouw en toch weer doorgaan. Door de ogen van een kind. Je vindt het interview ook als een van de extra's op de DVD ‘De Brand van Leuven'.  

Info
Naam
Marie Legrand
Geboren in
1911
Getuigenis over
De brand van Leuven
Partners
Erfgoedcel Leuven, Toerisme Leuven en Fonk vzw
1/1
Naam
Marie Legrand
Geboren in
1911
Meer info
Tags
Terug naar boven