Leuvense Stoverij | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Leuvense Stoverij

Iedereen kent ze wel, de Leuvense stoof. Maar hoe Leuvens is ze en wat weten we er nog van? Van 26 augustus tot en met 3 september 2006 stonden meerdere Leuvense stoven centraal in een tentoonstelling in de Brabanthal in Leuven. En het werd ook gezellig gemaakt op en rond de stoof. Er werd gekookt op de stoof, er werden verhalen verteld rond de stoof en ze vomde het decor van de theatervoorstelling 'Mosselen brood'. 'Leuvense stoverij' liep gelijktijdig met de 60ste Jaarbeurs van Leuven.

Voor 'Leuvense stoverij' werd er een oproep gedaan naar eigenaars van een Leuvense stoof en werd er samengewerkt met enkele specialisten-verzamelaars. Uiteindelijk werden 11 Leuvense stoven tentoongesteld, die de verschillen in types en periodes toonden. Stuk voor stuk stonden ze te pronken, bijna als kunstobjecten. Daarnaast werd een beknopte geschiedenis van de stoof en van het 'verwarmen' verteld doorheen de expo.

Met een inkomticket van de Jaarbeurs kon je de tentoonstelling gratis bezoeken. Op bepaalde tijdstippen vonden echter ook nog andere activiteiten rond de stoof plaats: theatervoorstellingen, verhalen en ander lekkers rond de Leuvense stoof.

download de programmaflyer
 

Info
Naam
Leuvense Stoverij
Datum
26 augustus t.e.m. 3 september 2006
Locatie
Brabanthal, 3001 Heverlee
Partners
Madoc, STUK Kunstencentrum, 30CC, Bibliotheek Tweebronnen, Inspinazie vzw, restaurant Kokoon, Academie voor het Leuvens dialect, stad Leuven, Vlaamse Gemeenschap en Radio 2.
Type
Tentoonstelling
1/3
tentoonstelling
Naam
Leuvense Stoverij
Datum
26 augustus t.e.m. 3 september 2006
Locatie
Brabanthal, 3001 Heverlee
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee