Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

M-Museum Leuven

M - Museum Leuven opende in september 2009 de deuren. Het indrukwekkende, strakke museumgebouw, gelegen in het hartje van de stad, is een echte blikvanger. Het geheel, naar een ontwerp van architect Stéphane Beel, integreert bestaande historische panden - het vroegere museum Vander Kelen-Mertens-  en hedendaagse architectuur, gebouwd rondom een statige oude eik in de rustige binnentuin. Van op het museumdak heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een niet te missen halte op je ontdekkingstocht door Leuven.

Met de M van metamorfose
M speelt eerst en vooral de sterktes van zijn omvangrijke en heterogene collecties uit: de schilderijen en beelden van de 15de en begin 16de eeuw, met de Passie als belangrijkste thema, en de 19de-eeuwse kunstverzameling met sterkhouder Constantin Meunier.
M zet intensief tijdelijke tentoonstellingen op: over Leuven, Brabant en hun kunstproductie en geschiedenis, over de kunst van 1950-1990 en – we zijn in een universiteitsstad – over de dialoog tussen kunst en wetenschappen.
M is ook een ontdekkingsplatform voor hedendaagse beeldcultuur: kunstenaars van vandaag gaan in dialoog met de collectie, de omgeving en de stad.

Wie een béétje nieuwsgierig is, móet M bezoeken, al was het maar om de architectuur van toparchitect Stéphane Beel te beleven. En aangezien er in M altijd wel iets nieuws mee te maken valt, zul je ongetwijfeld willen terugkomen. M is een place to be in het stadshart van Leuven, met een uitnodigende ‘antichambre’ en een museumcafé als ontmoetingsplek.

Bezoek zeker ook de Schatkamer van de Sint-Pieterskerk, één van de mooiste voorbeelden van 15e-eeuwse Brabantse hooggotiek.

Info
Naam
M-Museum Leuven
Adres
Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Tel
016 27 29 29
E-mail
bezoekm@leuven.be
Facebook
www.facebook.com/M.Museum.Leuven/?fref=ts
Type
Museum
Website
www.mleuven.be
1/5
museum
Naam
M-Museum Leuven
Adres
Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Tel
016 27 29 29
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven