Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Martelaarsteden

Leuven ontwikkelde samen met de twee andere Vlaamse martelaarsteden Aarschot en Dendermonde de app 'Martelaarsteden', om 'de Groote Oorlog' te herdenken. Die app kaderde in de herdenkingsactiviteiten 'Onderweg naar Flanders Fields'. Per stad brengt de applicatie je langs plaatsen die in 1914 zwaar getroffen werden.

In de eerste weken van 'de Groote Oorlog' trok een leger van honderdduizenden Duitse soldaten door België. Ze vermoordden burgers, plunderden huizen en vernietigden heel wat kostbaar erfgoed. Ook Leuven werd bijzonder zwaar getroffen, net als Aarschot en Dendermonde. Per stad kom je langs de locaties waar in 1914 de gruwel plaatsvond. Bij elke locatie krijg je een verhaal, aangevuld met foto’s van tijdens de Eerste Wereldoorlog en nu. Zo zie je in een oogopslag wat er sindsdien is veranderd.

Een overzichtskaart duidt alle locaties aan. Als je kiest voor de hoofdroute, wandel je langs de locaties met de uitgebreide informatie. Kies je voor de zijwegen, dan volg je de plaatsen met een meer beknopte uitleg. Op de kaart kan je meteen zien hoe ver de locaties liggen van het punt waar jij je op dat moment in de stad bevindt. Naast de stadsspecifieke informatie bevat de app ook een algemene tijdslijn vanaf het moment dat Duitsland België binnenviel tot de stilstand aan de IJzer.

Download de app 'Martelaarsteden gratis in het Nederlands, Engels, Frans en Duits via de App store en de Google Play store en volg met je smartphone of tablet de sporen van de Martelaarstad Leuven.


 

Info
Naam
Martelaarsteden
Prijs
Gratis
Te koop
Download via de Appstore (iOs) of Google Play Store (Android)
Partners
Erfgoedcel Leuven, martelaarsteden Aarschot en Dendermonde, met steun van Toerisme Vlaanderen
Type
App
1/5
app
Naam
Martelaarsteden
Prijs
Gratis
Te koop
Download via de Appstore (iOs) of Google Play Store (Android)
Meer info
Tags
Terug naar boven