Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]

MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] legt zich toe op ‘klassieke’ muziek sinds 1950. Onze werking is breed opgevat en reikt van een gespecialiseerde bibliotheek tot educatieve projecten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Met haar collectie van meer dan 24 000 partituren en 13 000 opnames is MATRIX uitgegroeid tot een belangrijk documentatiecentrum over muziek gecomponeerd sinds 1950. Muziek uit Vlaanderen vormt de kern van de collectie, maar er wordt evenveel aandacht besteed aan de internationale context.

Vanuit het bewustzijn dat de composities van vandaag morgen bedreigd erfgoed kunnen zijn, voert MATRIX een proactief erfgoedbeleid in samenwerking met de belangrijkste actoren binnen het Vlaamse (muzikaal) erfgoedveld. Binnen die projecten is ruimte voor zowel problematieken omtrent bewaring en inventarisatie als projecten om de collectie voor een breder publiek te ontsluiten.

MATRIX wil een vertaalslag maken van een hyperdivers, soms complex en moeilijk doordringbaar segment van de muzikale cultuur naar een breder publiek. We ontwikkelen daarom tal van muziekeducatieve projecten, gaande van gastlessen en uitgewerkt lesmateriaal tot partituuruitgaves en producties met niet-professionele musici. Als rode draad geldt dat de muziek centraal staat én dat de deelnemers steeds zo actief mogelijk betrokken worden. We willen prikkelen, fascineren en zelf laten beleven. Onze educatieve werking richt zich op scholen, (amateur)musici, muziekleerkrachten, ensembles, concert- en festivalorganisatoren en muziekliefhebbers.

Info
Naam
MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]
Adres
Minderbroedersstraat 48, 3000 Leuven
Open
di-woe: 10 tot 18 uur; don-vrij: 14 tot 18 uur
Tel
016 37 41 62
E-mail
info@matrix-new-music.be
Facebook
www.facebook.com/matrixnewmusic
Type
Documentatiecentrum
Website
www.matrix-new-music.be
1/12
documentatiecentrum
Naam
MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]
Adres
Minderbroedersstraat 48, 3000 Leuven
Open
di-woe: 10 tot 18 uur; don-vrij: 14 tot 18 uur
Tel
016 37 41 62
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven