SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 235
									AND imr.partno2 = 23
Nieuwe ronde meester-leerlingbeurzen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Nieuwe ronde meester-leerlingbeurzen

12 april 2023

Het doorgeven van vakmanschap aan toekomstig talent is van groot belang om deze vaardigheden te bewaren voor toekomstige generaties. Daarom is er ook dit jaar een nieuwe beursronde waarin je als meester jouw kennis en vaardigheden kan doorgeven aan de volgende generatie. Tijdens de vorige ronde kende de minister van Cultuur 22 meester-leerlingbeurzen toe, waarbij twee Leuvense fotografen erin slaagden er een te bemachtigen.

Vakmanschap als immaterieel erfgoed
Vakmanschap behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed dat in de hoofden en handen van mensen zit: kennis en vaardigheden met wortels in traditie. Vakmanschap wordt daarbij heel breed gezien: het kan gaan om ambachten, maar bijvoorbeeld ook om bepaalde toegepaste kunsten of podiumkunsten. Het doorgeven van dit vakmanschap is nodig om het levend te houden. 

Beurzen
Dankzij de financiële ondersteuning van het departement Cultuur, Jeugd en Media kunnen nieuwe meester-leerlingtrajecten starten. Daarbij gaan één of meerdere leerlingen een tijdje in de leer om de knepen van het vak te leren. 

Praktisch
Op 3 mei 2023 kunnen potentiële meesters en leerlingen deelnemen aan een online infosessie. Deelnemers krijgen een toelichting over de meester-leerlingbeurzen en ontdekken waar ze terecht kunnen voor inhoudelijk en zakelijk advies. Meer info over de infosessie of een beurs aanvragen, vind je hier.

1/2
Datum
Infosessie op 3 mei
Locatie
Online (Teams)
Uur
19u tot 20u30
Reservatie
Inschrijven kan tot 28 april 2023
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven