Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfweg

De Erfweg zijn zes routes die erfgoed, natuur en veel wandelplezier in de Leuvense zuidrand combineren. Ze tonen je hoeveel sporen de activiteiten van de Abdij van Park en de hertogen van Arenberg in het landschap hebben nagelaten. Noem het ontdekkingswandelingen.

De FFF-schat
De groene zone ten zuiden van Leuven is een prachtige plek om te wandelen. Dankzij het project De Erfweg kun je in je eigen tempo het gebied en zijn vele historische sporen beter leren kennen. Een rist lokale erfgoed- en natuurverenigingen werkte onder leiding van Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee zes erfgoedlussen uit met het Heilig-Hartinstituut als startplaats. Ze brachten een schat aan feiten, fictie en foto’s samen over dit erfgebied van de Abdij van Park en de hertogen van Arenberg.

Wandelen op www
De nieuwe wandelroutes hebben elk een eigen naam: de Abdijweg, de Arenbergweg, de Zoetwaterweg, de Rooikapelweg, de Brembergweg en de Spaanse Kroonweg. De uitgewerkte routes zijn online beschikbaar op 
www.cultureelerfgoedannuntiatenheverlee.be/de-erfweg (met een downloadbare pdf per wandeling) en op www.routeyou.com (met mobiele versies van de routes en bezienswaardigheden voor smartphone). Via Routeyou kan je commentaar, ervaringen en foto’s delen.

Groepen kunnen op aanvraag de wandelingen combineren met een rondleiding in het Heilig-Hartinstituut, een bezoek aan de Boodschapkapel in het instituut of aan het museum van de Parkabdij.

Info
Vertrekpunt
Heilig Hartinstituut of de Abdij van Park
Website
www.cultureelerfgoedannuntiatenheverlee.be/de-erfweg/
Extra website
www.routeyou.com
Partners
Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee, het Agentschap Natuur en Bos, de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, de Geschied- en Heemkundige kring Oud-Heverlee, Leuven +, Erfgoedcel Leuven, Erfgoedraad Bierbeek, het museum Parkabdij en de dienst Toerisme van de provincie Vlaams-Brabant
1/14
Vertrekpunt
Heilig Hartinstituut of de Abdij van Park
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven