Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Sint-Kwintenskerk in 360°

De Sint-Kwintenskerk ligt op een hoogte vlak bij de Naamsepoort en is een van Leuvens middeleeuwse parochiekerken. Ze was al vroeg ook een populaire bedevaartkerk. De kerk oogt elegant dankzij haar koor dat hoog oprijst. Bij de restauratie in de jaren 1970 kreeg dat koor moderne glas-in-loodramen van Michel Martens.

Bekijk deze kerk in 360°
Muurschilderingen

Er zijn aan de basis van de toren nog sporen van haar romaanse voorganger, maar de huidige gotische kerk dateert van de 15de eeuw, met het koor als eerste onderdeel. Daar zijn nog fragmenten van de oorspronkelijke muurschilderingen te zien. Enkele gedeelten van de kerk zijn van later, zoals de torenspits die rond 1900 is toegevoegd door architect Pieter Langerock. In de 20ste eeuw werden aan de kerk enkele restauratiecampagnes gewijd.

Ziekten
De populaire heilige Quintinus werd specifiek aangeroepen tegen een heel aantal ziekten, waaronder waterzucht, kinkhoest en kinderziekten. Onder meer bij pestepidemieën in de 16de eeuw was de kerk een populair bidoord. In het interieur hangt werk van belangrijke schilders: Pieter-Jozef Verhaghen en Gaspar De Crayer.

Info
Adres
Naamsestraat, 3000 Leuven
Open
Van 1 april tot 30 september: za-zo: 13.30 tot 16.30 uur
Website
www.visitleuven.be/nl/sint-kwintenskerk
1/1
Adres
Naamsestraat, 3000 Leuven
Open
Van 1 april tot 30 september: za-zo: 13.30 tot 16.30 uur
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven