SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 152
									AND imr.partno2 = 23
Nieuwe handleiding voor kerkinventaris | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Nieuwe handleiding voor kerkinventaris

11 december 2020

PARCUM, expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur, lanceert in januari een volledig herwerkte versie van de handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris. Je krijgt info over hoe je objecten kan beschrijven, de 100 meeste voorkomende objecten in een kerk, hoe je heiligen of zilverwerk kan herkennen en allerlei praktische tips en voorbeelden. Wil je graag een exemplaar van deze handige leidraad in de bus? Bestellen kan via de website van PARCUM.

Begeleiding
Heb je zelf plannen om een inventaris op te maken van een erfgoedcollectie in Leuven? Neem dan contact op met de Erfgoedcel. PARCUM is gespecialiseerd in religieuze collecties, maar je kan bij ons ook terecht voor het inventariseren van andere soorten cultureel erfgoedcollecties. Als je een collectie wil bewaren, moet je immers eerst weten welke objecten je precies hebt en in welke staat ze zijn. Wij staan je bij met advies en begeleiden het traject van objecten verzamelen en opmeten over beschrijven en fotograferen tot het invoeren in het digitale Erfgoedregister en eventueel publiceren van een online inventaris op Erfoedplus.be

Professioneel materiaal
Het materiaal dat je nodig hebt om de objecten te fotograferen, kan je ook bij de Erfgoedcel uitlenen.

1/4
Naam
Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris
Prijs
12 euro
Jaar
2021
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven