SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 162
									AND imr.partno2 = 23
Nieuwe website en studiedag erfgoededucatie | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Nieuwe website en studiedag erfgoededucatie

1 maart 2021

FARO, Histories en Herita slaan de handen in elkaar en ontwikkelen een nieuwe deelsite over erfgoed op KlasCement. Die deelsite wil uitgroeien tot hét platform voor educatief (les)materiaal over erfgoed van en voor leerkrachten en educatieve medewerkers. De nieuwe deelsite gaat live op Dag van de Cultuureducatie op 11 maart 2020. Onder de titel 'Erfgoed is' focust deze dag volledig op het thema erfgoed en onderwijs.

Voeg jouw aanbod toe aan KlasCement
Vandaag delen maar liefst 285.388 leerkrachten en educatieve medewerkers op KlasCement 65.979 ‘leermiddelen’ (lesmaterialen, uitstappen, inspirerende voorbeelden, opdrachten, enz.) met elkaar. Met andere woorden: de materialen op de site kunnen een groot publiek bereiken. Voeg dus zeker jouw educatief materiaal toe. Doe dit liefst voor 11 maart. Dan is jouw aanbod van bij de start vindbaar op de nieuwe deelsite. 

Dag van de Cultuureducatie
Ben je gebeten door erfgoed en leren? Overtuigd van het belang van cultuureducatie? Op zoek naar nieuwe inzichten en vernieuwende erfgoedpraktijken? Dan is de Dag van de Cultuureducatie op donderdag 11 maart 2021 iets voor jou.

Dit jaar focust Dag van de Cultuureducatie onder de titel ERFGOED IS op het thema erfgoed en onderwijs. In vier themalijnen komen de verschillende aspecten van erfgoed aan bod:

  • Erfgoed is nabij
  • Erfgoed is persoonlijk
  • Erfgoed is inspirerend
  • Erfgoed is verbindend

In de voormiddag is er de live-uitzending van enkele inspirerende keynotes. Onder andere Ilja Leonard Pfeijffer, Rebekka de Wit en Ama Koranteng-Kumi nemen het woord. Na de middag kies je uit het een reeks boeiende sessies. Het volledige programma kan je hier bekijken. De activiteit gaat online door. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht.

Praktisch

Meer info over de nieuwe deelsite van KlasCement over Erfgoed

Meer info en inschrijven voor Dag van de Cultuureducatie: Erfgoed is

1/1
Terug naar boven