SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 99
									AND imr.partno2 = 23
Norbertuspoort laureaat Onroerenderfgoedprijs | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Norbertuspoort laureaat Onroerenderfgoedprijs

24 juli 2019

De Norbertuspoort in Abdij van Park is een van de 3 genomineerden voor de onroerenderfgoedprijs. En maakt bovendien kans op de publieksprijs. Wij brachten alvast onze stem uit. Stemmen kan je nog tot 8 september op https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs.

De Norbertuspoort in Leuven is het noordelijke poortgebouw van de Abdij van Park. Het gebouw is opgewaardeerd tot een passend kader om oude muziek te beleven, dankzij de Library of Voices die de Alamire Foundation hierin onderbracht. De poort herbergt een documentatiecentrum, een sound laboratorium, een digitale bibliotheek en diverse vergader- en werkplekken. De afwerking en inrichting vormen een totaalconcept. Meubilair en details zijn afgestemd op het historische gebouw en houden rekening met hedendaagse noden. De kwaliteit van de keuzes draagt bij tot de globale herwaardering en toekomst van de historische abdijsite. 

https://www.onroerenderfgoedprijs.be/de-publieksprijs

Terug naar boven