SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 242
									AND imr.partno2 = 23
Start project 'KennisMaken' | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Start project 'KennisMaken'

9 mei 2023

Samen met vier scholen en erfgoedpartners start Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee het project ‘KennisMaken’ op. Dat project is tweeledig: enerzijds brengt een overzichtspublicatie eind november 2023 twee eeuwen onderwijs van de annuntiaten in beeld. Anderzijds geven leertrajecten scholen in verschillende regio's volgend schooljaar de kans hun eigen schoolgeschiedenis te ontdekken.

Hoe kwamen de scholen tot stand? Wie was betrokken bij hun stichting en ontwikkeling? Wat was de impact ervan op de sociale en culturele ontwikkeling van een regio? Hoe doorstonden scholen en het netwerk errond schoolstrijden, wereldoorlogen, taalkwesties, coronamaatregelen enzovoort? Die vragen stelt de overzichtspublicatie die naar aanleiding van het project eind november uigegeven wordt.

Publicatie en leertraject
Het rijk geïllustreerde boek valoriseert een rijkdom aan archieven en beelden bewaard bij de erfgoedpartners en in de scholen zelf. Het boek beschrijft dit voor vier scholenregio’s: Brussel, Diest, Halle en Heverlee-Leuven. Daar wordt telkens ook een leertraject uitgerold. Vanaf volgend schooljaar gaan leerlingen basisonderwijs en secundair onderwijs rond een aspect van de eigen schoolgeschiedenis aan de slag. Het project integreert op die manier wetenschappelijk onderzoek en ontsluiting met educatie.

Partners
Verschillende onderwijs- en erfgoedpartners werken mee aan dit project. Voor de regio Leuven zijn dit naast de scholengroep ‘annuntiaten Heverlee’ waaronder een vijftiental scholen, KADOC - KU Leuven en Erfgoedcel Leuven. KADOC is betrokken bij de lees- en publicatiecommissie en de leertrajecten. Erfgoedcel Leuven werkt mee aan het leertraject in regio Leuven en zorgt voor de communicatie en zal nadien ook de bevindingen van het traject delen bij onderwijs- en erfgoedpubliek.

Bent u benieuwd naar de resultaten van dit project, hou dan de communicatie rond het project 'KennisMaken' zeker in de gaten.

1/4
Naam
KennisMaken
Datum
eind 2023
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven