SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 105
									AND imr.partno2 = 23
Nieuwe champagnes: Van Redingen en Van de Steene | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Nieuwe champagnes: Van Redingen en Van de Steene

9 november 2019

Op zaterdag 9 november stelt SALSA!, de vriendenkring van het Leuvense stadsarchief, twee nieuwe archiefchampagnes voor. Met de champagnes Van Redingen en Van de Steene is de reeks rond de 7 Leuvense geslachten compleet. Kom langs in het KA Redingenhof voor een voorproefje, snuister in de boekenmarkt en zie vrijwilligers van Itinera Nova aan het werk.

Wat staat er op het programma?

Om 11 uur vertelt archivaris Marika Ceunen je meer over de Leuvense geslachten Van Redingen en Van de Steene, waaraan de champagnes hun naam danken. Uiteraard kan je een glaasje van deze nieuwe champagnes proeven. Ook de andere archiefchampagnes en het klerkenbier kan je ter plaatse proeven.

Doorlopend tussen 10 en 16 uur kan je de boekenbeurs bezoeken en kennismaken met de vrijwilligers van Itinera Nova. Zij tonen je live hoe ze meewerken aan de ontsluiting van de schepenbankregisters. 


Zin om ook de Redingenbuurt te verkennen?


Om 13.30 uur kan je deelnemen aan een wandeling samen met de buurtwerking Groot Redingenhof. De wandeling duurt 1 uur en kost 3 euro. Schrijf je vooraf in via buurtredingenhof@gmail.com.  

Van harte welkom!

1/2
Naam
SALSA!-dag
Datum
9 november 2019
Locatie
KA Redingenhof
Uur
10 tot 16 uur
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven