SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 178
									AND imr.partno2 = 23
Open Monumentendag | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Open Monumentendag

7 september 2021

Dit jaar is het thema van Open Monumentendag 'Inclusief erfgoed'. Als zorgzame stad én onroerenderfgoedgemeente zet Leuven in op een Open Monumentendag waaraan iedereen kan deelnemen, los van achtergrond, etniciteit, geslacht, leeftijd, religie, capaciteiten, seksuele geaardheid, opleiding, ervaring, inkomen ...
Meer nog, Leuven erkent de verschillen. Daarom zijn er ook activiteiten op maat voor mensen met een beperking of een andere moedertaal.

In de Kruidtuin bijvoorbeeld zijn er om 10.30, 11.30, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur speciale rondleidingen voor Leuvenaars en bezoekers die Nederlands als tweede taal hebben of leren. Of je komt er via een 3D-model van het Leuvens Historisch Genootschap alles te weten over de voorgeschiedenis van de Kruidtuin.
Het Scouts- en Gidsen Museum vestigt de aandacht op de Akabe-werking voor scouts en gidsen met een beperking en organiseert samen met Cultureel erfgoed annuntiaten een escape room voor Akabe in het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Of je kan de Leuvense studentenmoskee of moskee Al Fath bezoeken.

Maak je keuze uit 16 locaties of geniet van een beiaardconcert, wandeling of fietstocht. Alle activiteiten zijn gratis, maar voor de meeste activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Meer info en inschrijven op de website.

Praktisch

  • Wanneer: zondag 12 september 2021
  • Waar: verschillende locaties in de stad. Bekijk alle locaties op Google Maps.
  • Prijs: gratis
    Let op: Voor veel activiteiten moet je vooraf inschrijven
  • Activiteiten op maat: Bekijk het overzicht of vraag aanbod op maat aan

1/1
Naam
Open Monumentendag 2021
Datum
zondag 12 september
Locatie
diverse locaties in Leuven en deelgemeenten
Prijs
gratis
Reservatie
inschrijven via de website
E-mail
Tel
016 27 22 56
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven