SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 159
									AND imr.partno2 = 23
Oproep: herinneringen aan zaal Sporta | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Oproep: herinneringen aan zaal Sporta

17 februari 2021

Naast KADOC en de Onze-Lieve-Vrouw ter Koortskapel in de Vlamingenstraat stond vroeger zaal Sporta. De minderbroeders bouwden het zaaltje in 1903. Als Sportazaal kreeg het in de jaren 1970 studenten over de vloer. Schuchtere versierpogingen en ‘eerste kussen’ waren er toen aan de orde van de dag, of beter van de nacht. Toen KADOC in 1990 in het minderbroedersklooster introk, diende het zaaltje even als opslagplaats. De slechte staat van het gebouw leidde in 2008 tot de afbraak.

Deel jouw herinneringen
Denise Vandevoort, schepen van stad Leuven, leerde er fuiven en herinnert zich nog veel lawaai, rook, heel gevaarlijke trapjes én het struikgewas rond de zaal. Bekijk haar videogetuigenis over 'de Sporta' tijdens haar studententijd.

Wat of wie bracht jou tot hier? Met wie maakte jij er kennis? Heb je nog uitnodigingen of affiches van de evenementen die hier plaatsvonden? Contacteer KADOC - KU Leuven om jouw herinneringen te delen.

KADOC - KU Leuven wil dit stukje Leuvens nachtleven opnieuw tot leven brengen op Erfgoeddag op 24 en 25 april met als thema 'de Nacht'. 

Meer info op de website van KADOC - KU Leuven.

Terug naar boven