SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 183
									AND imr.partno2 = 23
Plankenkoorts: herinneringen over schooltoneel gezocht | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Plankenkoorts: herinneringen over schooltoneel gezocht

15 november 2021

KADOC (Documentatie- en onderzoekscentrum voor religie, cultuur en samenleving) is op zoek naar jouw herinneringen over schooltoneel. Veel scholen in Vlaanderen kennen immers een lange traditie van schooltoneel, waarbij leerlingen na een intens repetitieproces zelf op de planken staan. Naar aanleiding van Erfgoeddag 2022, met als thema het rijke schoolleven en -verleden, start KADOC samen met CEMPER (Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed) een project over schooltoneel. In april 2022 mondt dit onder andere uit in een tentoonstelling. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar allerlei herinneringen rond schooltoneel.

Deel jouw herinnering aan schooltoneel
Wanneer nam jij deel aan het schooltoneel? Moest je audities doen? Hoe werd het toneelstuk gekozen? Was het een bestaande theatertekst of kropen leerlingen en leraren zelf in de pen?  Hoe verliepen de repetities? Wie maakte kostuums en decors? Had je last van plankenkoorts bij de opvoering? Bewaar je nog materiële herinneringen zoals foto's, een film, decorstuk of een kostuum rond jouw schooltoneel? Deel jouw herinneringen met KADOC via dit contactformulier.

Meer info vind je op de website van KADOC.

1/2
Naam
Plankenkoorts: herinneringen gezocht over schooltoneel
E-mail
Tel
016 32 35 00
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven