SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 161
									AND imr.partno2 = 23
Oproep: verhalen en beeldmateriaal over de Matadiwijk | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Oproep: verhalen en beeldmateriaal over de Matadiwijk

22 februari 2021

De tuinwijk Matadi duikt via een Straathistories-traject in de geschiedenis van hun buurt aan de hand van interviews, archiefmateriaal, oude foto's, affiches, ... reconstrueren ze het ontstaan en de evolutie van de Matadiwijk. De redactiegroep zal de resultaten hiervan bundelen in een nieuwe publicatie in de reeks 'Straathistories, Leuvense buurten in woord en beeld'.

Materiaal en helpende handen gezocht
In de publicatie zullen zeer uiteenlopende thema's over de Matadiwijk aan bod komen: stedenbouwkundige planning en bouwfasen, architectuur, bijzondere gebouwen, activiteiten zoals de rommelmarkt en quiz, beroemde inwoners en nog zo veel meer. De redactiegroep doet een oproep aan hun medebuurtbewoners of 'Matadezen' om een bijdrage te leveren. Heb je zelf nog beeld- of archiefmateriaal? Ken je anekdotes over de Matadiwijk én haar inwoners? Wil je op een andere manier helpen? Neem contact op met de redactiegroep. 

Praktisch
Meer info bij de redactiegroep Jan Schreurs, Jan Uytterhoeven, Dirk De Schutter, Tom Van Puyenbroeck en Bob Pleysier via bob.pleysier@telenet.be of 0477 25 40 81.

1/1
E-mail
Tel
0477 25 40 81
Adres
Vinkenlaan 24, Heverlee
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven