Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Collectie zoekt vrijwilliger

Enkele gepassioneerde Leuvenaars verzamelden en bewaarden jarenlang meer dan honderd unieke affiches uit de Leuvense undergroundscene. De affiches dateren uit de periode 1975 tot 2005 en brengen verdwenen muziekgroepen, fuifzalen en cafés terug tot leven. Ze vormen een schat aan informatie en geven een bijzondere kijk op de Leuvense en Vlaamse undergroundscene.

Affiches registreren
De Erfgoedcel is op zoek naar enkele vrijwilligers om de affiches nauwgezet te registreren. Zo leren we hoe de collectie er precies uitziet en kunnen we ze digitaal toegankelijk maken voor iedereen. Vervolgens kunnen we deze unieke collectie zorgvuldig bewaren voor de toekomst.

We zoeken vrijwilligers voor twee taken:

  • Affiches inscannen en indien nodig afstoffen: Dit werk doe je op weekdagen in het Rijksarchief in Leuven (Vaartstraat 24). De concrete data zijn flexibel en leggen we samen met jou vast.
  • Invoeren in databank Erfgoedplus.be op basis van de scans: Je werkt thuis met je eigen computer wanneer je zelf wil.

Je kan je aanmelden voor één of beide taken. De taken hoeven niet door dezelfde persoon te gebeuren.
Je hebt geen voorkennis nodig. Wij leren je de correcte handelingen aan.

Interesse of vragen? Contacteer de Erfgoedcel via erfgoedcel@leuven.be of 016 27 22 96 (contactpersoon Nils Roofthoofd).

Ben je nieuwsgierig? Bekijk alvast de collectie over de Leuvense Underground op Erfgoedplus.be.

Info
Contact
Nils Roofthoofd
E-mail
erfgoedcel@leuven.be
Tel
016 27 22 96
1/5
Contact
Nils Roofthoofd
E-mail
Tel
016 27 22 96
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee