• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

PARCUM zoekt vrijwilligers publieksbegeleiding

In het najaar opent het vernieuwde museum PARCUM in de Abdij van Park van Heverlee. Heb jij zin om als publieksbegeleider mee te werken en ervaring op te doen? Ben je klantvriendelijk, zelfstandig en praktisch ingesteld? Stel je dan kandidaat om deel uit te maken van het vrijwilligersteam.

PARCUM, het nieuwe dialoogmuseum rond religie, kunst en cultuur, opent eind oktober en brengt tijdelijke thematentoonstellingen aan de hand van nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar de betekenis van deze thema’s en dit erfgoed in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Het museum positioneert zich als een open ontmoetingsplaats en wil betrokkenheid stimuleren bij bezoekers van allerlei levensbeschouwelijke en culturele achtergronden.

De eerste tentoonstelling 'Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding' focust op het ontstaan van het christelijke kloosterleven en het aspect van afzondering en isolement in de religieuze beleving van de kloosterlingen, kluizenaars en heremieten. Je volgt hen in hun zoektocht naar geestelijke bevrijding. 

VRIJWILLIGER PUBLIEKSBEGELEIDER

Als publieksbegeleider ben jij het aanspreekpunt in de tentoonstellingszalen. Je zorgt ervoor dat de bezoekers zich welkom voelen en maakt ze wegwijs doorheen het museum. Je deelt bezoekersgidsjes uit en kan geïnteresseerden warm maken voor onze randprogrammatie. Indien nodig maak je de bezoekers attent op de museumregels.

Je profiel
•Je spreekt perfect Nederlands en ook een woordje Engels en Frans
•Je hebt een positieve instelling
•Je bent klantvriendelijk, behulpzaam en diplomatisch
•Je pikt dingen snel op en kan hier zelfstandig mee aan de slag
•Je bent praktisch ingesteld

Wat bieden we aan?

Vrijwilligers zijn bij PARCUM van onschatbare waarde. Ons klein maar gemotiveerd team zal er daarom alles aan doen om je thuis te laten voelen. Je krijgt een duidelijke functieomschrijving en begeleiding waar nodig. We bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet met exclusieve uitstappen en kortingen. Verwacht je dus aan een sneak peek van de tentoonstelling, een jaarlijkse toffe vrijwilligersdag, interessante vormingsmomenten en leuke goodiebags.

Hoe solliciteren?

Ben je nieuwsgierig geworden en kriebelt het om aan de slag te gaan bij het PARCUM museumteam? Dan ben jij die enthousiaste vrijwilliger die ze zoeken! Surf naar www.parcum.be/nl/word-vrijwiliger en vul de vrijwilligersfiche in en stuur een mailtje naar silke.claes@parcum.be.

Leuvens erfgoed, doe mee