Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

KADOC KU Leuven

Wie geïnteresseerd is in hoe Vlaanderen sinds pakweg 1750 is geëvolueerd, moet oppassen: hij of zij zou wel eens verslaafd kunnen geraken aan KADOC. De hoeveelheid en de diversiteit van wat je er allemaal kunt vinden over religie, cultuur en samenleving, is gigantisch. Zeker weten dat je al beelden zag die hier worden bewaard. Onderzoekers, schrijvers, journalisten, documentairemakers, allemaal vinden ze vlot de weg naar KADOC, dat internationaal bekendstaat als een belangrijk en dynamisch archief- en onderzoekscentrum.

De biografie van Vlaanderen
KADOC verzamelt en ontsluit erfgoed (monografieën en tijdschriften, audiovisuele documentatie en archiefstukken) over de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving in Vlaanderen sinds de tweede helft van de 18de eeuw. Vlaanderen wordt daarbij bekeken in zijn Belgische en internationale context. Het Centrum verricht divers en vernieuwend onderzoek over de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving. Het stimuleert ook allerlei partners daartoe. Aan zeer diverse erfgoedgemeenschappen wordt advies en ondersteuning geboden.

KADOC bewaart, onderzoekt en ontsluit in de eerste plaats erfgoed, en gaat ook actief op zoek naar dat erfgoed. Wat er wordt bewaard, is goeddeels digitaal ontsloten. Je kunt dus thuis werken in de virtuele KADOC-leeszaal. Maar ook de ‘echte’ leeszaal is uiteraard toegankelijk.

KADOC krijgt professionals of professionals in spe over de vloer: vorsers uit binnen- en buitenland, studenten en ook scholieren. Maar een groot deel van het publiek bestaat uit amateur-historici, heemkundigen en genealogen die van hun stamboom een echt verhaal willen maken, makers van audiovisuele realisaties enz. Via de KADOC-Nieuwsbrieven blijf je op de hoogte van de werking en maak je kennis met KADOC-thema’s en –collecties.

Info
Naam
KADOC KU Leuven
Adres
Vlamingenstraat 39, 3000 Leuven
Open
ma-vrij: 9 tot 17 uur
Tel
016 32 35 00
E-mail
postmaster@kadoc.kuleuven.be
Facebook
www.facebook.com/kadocleuven/
Type
Archief, erfgoedbibliotheek, onderzoekscentrum
Website
kadoc.kuleuven.be
1/14
archief
Naam
KADOC KU Leuven
Adres
Vlamingenstraat 39, 3000 Leuven
Open
ma-vrij: 9 tot 17 uur
Tel
016 32 35 00
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven