Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Stadsarchief Leuven

Twaalfduizend: zo veel strekkende meters lang is het Leuvense stadsarchief. Een archief, en bij uitstek een stadsarchief, staat midden in het leven van vandaag. Openbaarheid van bestuur? Het stadsarchief werkt er volop aan mee. Je wil de geschiedenis van je huis achterhalen? Het stadsarchief is jouw plek. Je voorouders hadden iets met Leuven? Het stadsarchief zal het onthullen.

Het geheugen van Leuven
Uiteraard bewaart het stadsarchief het archief van het stadsbestuur: dat is sinds 1179 nagenoeg volledig. Leuven heeft hierdoor een van de belangrijkste middeleeuwse stadsarchieven van het oude hertogdom Brabant. Wie het verhaal van Leuven en zijn inwoners bestudeert, moet simpelweg naar het stadsarchief. Ook archieven van de vroegere gemeenten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele worden er gekoesterd. Daarnaast zijn er tal van particuliere archieven van ambachten, schuttersgilden, parochies, verenigingen, bedrijven en personen. Ze zijn heel divers, maar altijd zijn ze een verrijking.

Voor wie kan het stadsarchief iets betekenen? Dat is heel ruim: voor iedereen die belangstelling heeft voor het leven van Leuven zoals het was. Dat gaat van de professionele vorser tot de bezoeker die met een vraag zit over zijn straat, huis, familie enz.

Info
Naam
Stadsarchief Leuven
Adres
Rijschoolstraat 4/001, 3000 Leuven
Open
di-woe-vrij: 9 tot 13 uur; do: 9 tot 19 uur
Tel
016 27 42 20
E-mail
archief@leuven.be
Facebook
www.facebook.com/StadsarchiefLeuven
Type
Archief
Website
www.leuven.be/stadsarchief
1/5
archief
Naam
Stadsarchief Leuven
Adres
Rijschoolstraat 4/001, 3000 Leuven
Open
di-woe-vrij: 9 tot 13 uur; do: 9 tot 19 uur
Tel
016 27 42 20
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven