Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Damiaan Vandaag

Pater Damiaan liet een erfenis na die tot op vandaag niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Damiaan Vandaag wil die erfenis levend houden en promoot de figuur van Damiaan bij jong en oud.

Damiaan Vandaag is een project van de de Vlaamse en de Nederlandse tak van de Paters en Zusters van de Heilige Harten. Doel van het project is het levend houden van de inspirerende erfenis van Pater Damiaan. Daarom wil Damiaan Vandaag aan jong en oud het verhaal van Damiaan vertellen en laten zien hoe actueel dat verhaal wel is. Geïnspireerd door de historische figuur van pater Damiaan en door de waarden die Damiaan belichaamde, wil het project ook vandaag iets betekenen in de samenleving. In de geest van pater Damiaan wil het een onthaal- en ontmoetingscentrum zijn, een plaats van geloof en bezinning, van grenzeloze solidariteit en maatschappelijk engagement.

Damiaan Vandaag behelst ook een documentatie- en informatiecentrum dat zich bezig houdt met de verzameling, de bewaring en de ontsluiting van het religieus erfgoed rond pater Damiaan. Niet enkel documentatie over Damiaan, ook het Damiaanarchief wordt in Leuven bewaard. Het archief is geïnventariseerd en werd recent gedeeltelijk ingeschreven op de Vlaamse Topstukkenlijst.

Van maandag tot en met zondag kan je terecht in het Damiaancentrum. Je maakt er kennis met het leven van Pater Damiaan via een film en enkele prachtige kunstwerken. Damiaan Vandaag biedt ook verschillende programma's aan voor scholen, catechesegroepen,  jongerengroepen en voor parochiale verenigingen en bedevaartsgroepen. 

Info
Naam
Damiaan Vandaag
Adres
Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven
Open
ma-do: 10 tot 12 en 14 tot 16 uur; vrij-zo: 14 tot 16 uur (tijdens periode maart tot oktober)
Tel
016 31 63 68
E-mail
info@damiaanvandaag.be
Facebook
www.facebook.com/Damiaan-Vandaag-189765304567735/?fref=ts
Type
Archief
Website
www.damiaanvandaag.be
1/6
documentatiecentrum
Naam
Damiaan Vandaag
Adres
Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven
Open
ma-do: 10 tot 12 en 14 tot 16 uur; vrij-zo: 14 tot 16 uur (tijdens periode maart tot oktober)
Tel
016 31 63 68
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven