SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 176
									AND imr.partno2 = 23
Podiumtechnisch erfgoed gezocht | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Podiumtechnisch erfgoed gezocht

28 juli 2021

Podiumtechnici zijn dagelijks in de weer met allerlei voorwerpen en documenten. Denk maar aan lichtarmaturen, microfoons, takelsturingen, schema's, lastenboeken, maar ook gewoontes of tradities van podiumtechnici. Op dit moment dreigt dat podiumtechnisch erfgoed tussen de mazen van het net te vallen. Daarom sloegen CEMPER (Centrum voor Muziek -en podiumkunstenerfgoed), ETWIE (Expertisecel voor technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed), STEPP (Steunpunt voor productionele, ontwerpende en technische krachten van de brede culturele sector) en het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound) de handen in elkaar om het podiumtechnisch erfgoed in Vlaanderen in kaart te brengen.

Lokaliseren via online bevraging
In de eerste stap trachten ze zoveel mogelijk podiumtechnisch materiaal te lokaliseren via een online bevraging. Concreet zijn ze op zoek naar collecties of verzamelingen die de volgende zaken bevatten:

1) Theatergebouwen en wat daaraan vasthangt (bv. machinerie)
2) Voorwerpen gebruikt in theatergebouwen/gehanteerd door theatertechnici
3) Documenten/foto's in verband met podiumtechnieken (op papier of digitaal)
4) Gewoontes, tradities en gebruiken van podiumtechnici (immaterieel erfgoed)

Heb je één van bovenstaande zaken in jouw bezit of die van jouw organisatie? Of weet jij wie zo'n voorwerpen bewaart? Vul dan deze online bevraging in.
Vul de vragenlijst ook zeker in als je zelf niet overtuigd bent van de waarde van de stukken, bijvoorbeeld omdat ze kapot zijn.

Aarzel niet om de bevraging door te spelen aan personen of organisaties die mogelijk relevante informatie hebben.

Voor meer info kan je terecht bij Elias Feys van CEMPER.

1/3
Terug naar boven