SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 194
									AND imr.partno2 = 23
Programma Erfgoeddag maakt school | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Programma Erfgoeddag maakt school

24 april 2022

Een boekentas vol geschiedenis

Op zondag 24 april duikt Erfgoeddag in het schoolverleden. Van schrijven met een ganzenveer over projecteren met een magische lantaarn tot het schooltoneel van weleer. Je kan terecht op twaalf verschillende locaties. Het volledige programma vind je op www.leuven.be/erfgoeddag.

Deze 21e editie staat in het teken van onderwijs. De verschillende Leuvense erfgoedspelers focussen op het schoolleven en -verleden dat verbonden is aan bepaalde erfgoedcollecties of -locaties en organiseren allerlei workshops die je met het hele gezin kan komen beleven. Van middeleeuws schrijven in het Stadsarchief, een beiaardworkshop in de Universiteitsbibliotheek of in Abdij van Park tot workshops voor gezinnen met groene vingers in Heilig Hart Heverlee.

Ontdek het aanbod hier.

De thema’s zijn boeiend en divers. Ook de samenwerking met scholen, leerkrachten en leerlingen kan bij deze Erfgoeddag niet ontbreken. Enkele Leuvense scholen zijn al zelf aan de slag gegaan rond het erfgoed van de eigen school of buurt. En na de publieksdag op zondag 24 april staat in de week van 25 april een meer dan divers scholenaanbod op de agenda. Zo laten we scholen gratis proeven van de vele mogelijkheden die erfgoed binnen en buiten de klas kan bieden. Alle info over het scholenprogramma vidn je op www.leuvenvoorscholen.be/erfgoeddag

Gratis programmaboekjes zondag 24 april

Graag een gedrukte programmabrochure? Haal er een op bij Visit Leuven, M Leuven, Abdij van Park, de Bib Leuven en Stadsarchief Leuven of vraag ze op via erfgoedcel@leuven.be.

Terug naar boven