SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 226
									AND imr.partno2 = 23
Programma Erfgoedweek | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Programma Erfgoedweek

23 januari 2023

Tijdens de Erfgoedweek van 17 tot en met 28 april kunnen leraren samen met hun leerlingen deelnemen aan erfgoedactiviteiten op hun maat. Een erfgoedexpert voor één of meerdere lesuren naar de klas halen, een gloednieuw erfgoedspel op locatie testen of tijdens een wandeling de geschiedenis achter wel of geen vlees op je bord ontdekken. Het programma is gevarieerd en helemaal gratis. Het overzicht met alle activiteiten vind je hier.

Klasbakken
Het aanbod aan klasbakken, erfgoedexperts die naar de klas komen is erg gevarieerd: een les over straatnamen, moskeebouw, schoolmagazines, Jungleboek en scoutsvaardigheden, beiaardmuziek, religieuze symbolen in reclame of het (eeuwige?) geheugen van sociale media. Doordat de erfgoedexperts zelf naar de klas trekken, verlagen we de drempel voor leerkrachten. Vervoer, verplaatsingstijd of inkomtickets zijn dan geen zorg meer. De les kan eenvoudig in het reguliere curriculum en lessenrooster worden ingepast. De mogelijkheden van erfgoed en de onderwijsdoelen die je ermee kan bereiken zijn oneindig. Biologie, godsdienst, klassieke en moderne talen, geschiedenis, muziek, burgerschap, kunstgeschiedenis, … Via erfgoed kan je zeer veel thema’s op verschillende niveaus binnenbrengen in de klas.

VIP-activiteiten
Ook de VIP-activiteiten op locatie tonen de oneindige mogelijkheden van cultureel erfgoed: een wandeling over al dan niet vegetarisch eten vroeger en vandaag, een escapespel of rondleiding in het Museum voor Dierkunde of een expo over mythische dierenverhalen uit diverse culturen, een wandeling over dieren in pand- en straatnamen. Met Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud kan je het gloednieuwe spel ‘De Beestenqueeste’ uitproberen en leer je aan de hand van hun collectie opgezette dieren spelenderwijs meer over de dieren en hun leefwereld, maar maak je ook kennis met de verhalen achter deze bijzondere collectiestukken. Ook in het Scouts en Gidsen Museum staat er een spiksplinternieuw spel te wachten op jouw klas.

Wie buiten de Erfgoedweek aan de slag wil met erfgoed in de les, voor een korte les of een uitgebreider project, kan ook steeds contact opnemen met Erfgoedcel Leuven voor ondersteuning.

Praktisch
- Van 17 t.e.m. 28 april 2023
- Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht

Overzicht met alle activiteiten vind je op deze pagina.

1/3
Naam
Erfgoedweek voor scholen
Datum
17 - 28 april 2023
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Tags
Terug naar boven