Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Damiaan, daar zit muziek in!

'Damiaan, daar zit muziek in! Over een heilige en een muziekhandschrift' is een publicatie naar aanleiding van de restauratie van een bijzonder muziekhandschrift dat opdook in de Damiaancollectie van de paters van de Heilige Harten in Leuven.

In 2014 werd een opgerold mapje in een houten kist gevonden. Dat mapje bleek de kaft van een muziekhandschrift met teksten in het Latijn en Hawaiiaans. Dankzij de crowdfunding van Boekensteun kon dat handschrift gerestaureerd worden en werd er op 9 mei 2015 een concert en een expo georganiseerd met het handschrift in de hoofdrol.

Dit boekje beschrijft het verhaal van het handschrift. Van de ontdekking, het identificatie-onderzoek en de aanpak van de restauratie van het handschrift tot het belang van de muziek in de Hawaiiaanse cultuur en in het werk van Pater Damiaan in het bijzonder.

Info
Naam
Damiaan, daar zit muziek in!
Prijs
5 euro
Te koop
Bij KADOC en Damiaan Vandaag
Jaar
2015
Uitgever
Drukkerij Peeters
ISBN
978-90-781-9227-5
Partners
Damiaan Vandaag, KADOC, Resonant, Erfgoedcel Leuven
1/1
boek
Naam
Damiaan, daar zit muziek in!
Prijs
5 euro
Te koop
Bij KADOC en Damiaan Vandaag
Jaar
2015
Meer info
Terug naar boven