Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Leuvense almanakken

'Tot de curieuse Liefhebbers. Leuvense almanakken 18de-20ste eeuw '. In deze publicatie kom je alles te weten over de bijzondere collectie Leuvense almanakken uit het Stadsarchief Leuven. Wat zijn deze kleine zakboekjes precies? Wie gebruikte ze? Waar kon je zo'n almanak kopen? Welke informatie, verhalen, moppen, liedjes, recepten en tips vind je erin? 

Archivaris Marika Ceunen dompelde zich onder in de collectie en bundelde haar bevindingen in dit boek, uitgegeven in eenzelfde formaat als de vroegere almanakken. Van het ontstaan van de almanakken, de drukkers en de verspreiding tot het diverse publiek. En van de rijke inhoud van praktische inichtingen, kalender, voorspellingen tot kluchten, poëzie en rijm- en dichtwerk. Tot slot worden de meest uitzonderlijke almanakken uitgelicht.

De publicatie geeft nog meer verdieping bij de expo over de Leuvense almanakken die nog tot eind februari loopt in het Stadsarchief Leuven. Je kan ze voor 10 euro kopen in de leeszaal van het Stadsarchief of online via het bestelformulier.

Info
Jaar
2021
Naam
Leuvense almanakken 18de-20ste eeuw
Prijs
10 euro
Te koop
Leeszaal Stadsarchief
Auteur
Marika Ceunen
Vormgever
Grafiet
Partners
Stadsarchief Leuven
Website
www.leuven.be/almanakken
Type
boek
1/1
boek
Jaar
2021
Naam
Leuvense almanakken 18de-20ste eeuw
Prijs
10 euro
Te koop
Leeszaal Stadsarchief
Meer info
Naar bestelformulier Bezoek de website
Terug naar boven