Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

SALSA!-cahier 12: De stilte van de dood omhelst ons.

Het langverwachte SALSA!-cahier over de brand van Leuven ontsluit een aantal bronnen uit het stadsarchief die tot hiertoe ongepubliceerd bleven en te weinig bekend waren. Heel bijzonder zijn de getuigenverklaringen over het leven na de gruwelijke brand.

'SALSA!-cahier 12: De stilte van de dood omhelst ons. Getuigenverklaringen van de brand van Leuven' belicht de dramatische begindagen van WO I vanuit het perspectief van Leuvenaars die de brand meemaakten en van anderen die Leuven in de dagen van de ramp bezochten. Daarnaast komt het leven na de gruweldaden in een deels verwoeste stad aan bod. Hoe verwerkte de stad dat trauma? Hoe krabbelde de Leuvenaar terug overeind?

Stadsarchivaris Marika Ceunen baseerde zich voor dit cahier op onuitgegeven dagboekfragmenten, verklaringen van nabestaanden van slachtoffers en berichten in de buitenlandse pers. Ook het fotomateriaal waarmee die getuigenissen geïllustreerd worden, is grotendeels nieuw en nog ongepubliceerd. De meeste foto's zijn trouwens afkomstig uit een privéalbum dat nog maar recent aan het stadsarchief werd geschonken.

Info
Naam
De stilte van de dood omhelst ons.
Prijs
De publicatie is uitverkocht
Te koop
In Stadsarchief en Boekhandel Peeters
Jaar
2014
Volume
146 p.
Reeks
SALSA!-cahier
Auteur
Marika Ceunen
Uitgever
SALSA!, Drukkerij Peeters
Website
www.salsa-archief.be
1/1
boek
Naam
De stilte van de dood omhelst ons.
Prijs
De publicatie is uitverkocht
Te koop
In Stadsarchief en Boekhandel Peeters
Jaar
2014
Volume
146 p.
Reeks
SALSA!-cahier
Meer info
Bezoek de website
Tags
Terug naar boven