Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Schrijvend (over) Leuven

150 auteursportretten, het lijkt onwaarschijnlijk veel, maar er is meer. Nog 60 schrijvers eisen hun plekje in dit naslagwerk op: personen die om een of andere reden minder nadrukkelijk aan de gestelde criteria voldoen, maar te interessant zijn om te vergeten. In hun spoor komen ook nog eens 15 Franstalige Leuvense schrijvers uit de coulissen.

En alsof het niet op kan, worden meer dan 300 werken op een rijtje gezet die zich volledig of gedeeltelijk in Leuven afspelen, gelardeerd met talloze Leuvense tekstfragmenten. In totaal werden ca. 2000 werken opgenomen!

Van Erasmus, Maria Jacques en Brigitte Raskin heb je natuurlijk al gehoord, ook wel van Koen Peeters en Detty Verreydt. Zeker van Mark Eyskens, maar wist je dat hij een roman heeft geschreven die zich gedeeltelijk in Leuven afspeelt? Dat Herman De Coninck 5 jaar in Heverlee heeft gewoond? Dat Charlotte Brontë in haar roman Villette de stad Leuven Bouquin-Moisi noemde, Beschimmeld-Boek? Dat Victor Hugo, Marguerite Duras en Georges Perec het over Leuven hebben? Dat er door Russen, Denen en Ierse Filippijnen over Leuven is geschreven? Dat er in Wenen van een Sint-Truidense Leuvenaar een boekwerk in drie delen is verschenen dat ‘Grosse Enzyklopädie des Fischmarkts’ heet? Dat Carl Zuckmayer in 1955 de novelle 'Engele von Löwen' (Leuven) publiceerde en dat op basis daarvan de film 'Ein Mädchen aus Flandern' is gemaakt? In dit naslagwerk leer je vast meer dan 100 nieuwe en oude Leuvense schrijvers kennen op een andere, vaak ludieke manier.

Leuven, hoofdstad van Vlaams-Brabant, blijkt net zoals andere grote steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge een literair Mekka te zijn. Dit kloeke, rijk verluchte naslagwerk zet Leuven voor de eerste keer op de literaire kaart van ons land. Massief, helder, overzichtelijk, speels en fascinerend.

Info
Naam
Schrijvend (over) Leuven
Prijs
20 euro
Te koop
Onthaalbalie de Bib Leuven
Jaar
2005
Volume
237 p.
Uitgever
Stad Leuven, Uitgeverij P
Type
Boek
1/1
boek
Naam
Schrijvend (over) Leuven
Prijs
20 euro
Te koop
Onthaalbalie de Bib Leuven
Jaar
2005
Volume
237 p.
Meer info
Terug naar boven