Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Tijdslijn van Leuven: mensen en feiten

De Tijdslijn van Leuven geeft een overzicht van mensen en feiten vanaf het ontstaan van Leuven tot het jaar 2011. Paul Reekmans, Ramon Kenis en een team van medewerkers zorgden voor deze publicatie van het Leuvens Historisch Genootschap in 2011.

Vele thema’s zoals infrastructuur, politiek bestuur, landbouw, industrie, handel, gezondheidszorg, restauratie, recreatie, religie, onderwijs, wetenschap, cultuur en wonen, lopen door elkaar zoals in het echte leven. De feiten geven een kleurrijk beeld van elke periode in de geschiedenis van de stad Leuven. Deze publicatie wil de Leuvenaar laten grasduinen in de geschiedenis van zijn stad. Voornamelijk feiten of mensen die een begrip waren voor de Leuvenaar of impact hadden op zijn leven, zijn opgenomen. De gebeurtenissen van de universiteit worden enkel aangehaald voor zover ze de Leuvenaar raken, gezien de vele eigen publicaties van de universiteit zelf. Omdat het onmogelijk is om alle feiten op te nemen, werd een cultuur-historisch selectie gemaakt.

Opbouw en uitzicht
De vele illustraties in kleine zwart-wit zegels maken de gebeurtenissen aanschouwelijk en de mensen herkenbaar. De tijdslijn zelf telt 430 bladzijden (A4-formaat) geschiedenis met een stevige index van 35 bladzijden personen, zaken en trefwoorden, waardoor je ook thematisch kan zoeken.

Bestellen
Je kan het boek nog steeds bestellen bij het Leuvens Historisch Genootschap. Niet-leden betalen 80 euro (incl verzending) en LHG-leden 40 euro via lhg@telenet.be. Na afspraak op 016 23 34 01 of lhg@telenet.be kan je ook een exemplaar inkijken op het secretariaat in de Kaboutermansstraat 66 of kan je daar je bestelde boek met een korting van 5 euro, zelf afhalen.

Info
Naam
Tijdslijn van Leuven: mensen en feiten
Prijs
70 euro (35 euro leden LHG en scholen)
Te koop
lhg@telenet.be
Jaar
2011
Volume
428 p.
Auteur
Paul Reekmans, Ramon Kenis e.a.
1/1
boek
Naam
Tijdslijn van Leuven: mensen en feiten
Prijs
70 euro (35 euro leden LHG en scholen)
Te koop
lhg@telenet.be
Jaar
2011
Volume
428 p.
Meer info
Terug naar boven