Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Tussen Pot en Pint. Leuvense volkscafés en Vlaamse gerechten

Bier en Leuven worden vaak in een adem genoemd. Achter de gevels van de talloze opmerkelijke cafés als 'De Wip', 'Pie de Nijper' en 'In 't Geniep' gaan vaak ongekende, maar rijke (toog)verhalen schuil die de cafébazen en stamgasten met plezier opdissen.

Snuif samen met Guy Missotten en Bart Mertens en Jeroen Meus, stadskok van Leuven, de unieke sfeer op van twintig rasechte volkscafés en laat je verrassen door 'la petite histoire'. Welke anekdotes gaan er achter de gevel schuil? Hangen/hingen er opmerkelijke stamgasten aan de toog? Waarom valt dit café in de smaak? Welke bieren zijn de specialiteit?

Jeroen zoekt bij elk café een passend, Vlaams gerecht. Hierbij grijpt hij terug naar de klassiekers uit de Vlaamse keuken met o.a. witloof in de oven, konijn met pruimen, stoofvlees met frieten, een winterse stoofpot enz. Guy Missotten en Bart Mertens gingen in de cafés dan weer op zoek naar bijzondere kenmerken en tradities en verzamelden de boeiendste anekdotes en de strafste verhalen. Fotograaf Marco Mertens geeft de unieke ambiance van elk café weer met intrigerende sfeerbeelden. Geniet met volle teugen van dit boek!

Info
Naam
Tussen pot & pint.
Prijs
22,50 euro
Te koop
Uitverkocht
Jaar
2009
Volume
144 p.
Auteur
Jeroen Meus, Guy Missotten, Bart Mertens, Marco Mertens
Uitgever
Lannoo, stad Leuven
ISBN
978-90-209-8540-5
Partners
Jeroen Meus, Lannoo, stad Leuven, Erfgoedcel Leuven
1/1
boek
Naam
Tussen pot & pint.
Prijs
22,50 euro
Te koop
Uitverkocht
Jaar
2009
Volume
144 p.
Meer info
Terug naar boven