Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Iet me ziel

Samen met heel wat bekende gastzangers laten Lennaert Maes en Andries Boone je Leuven ontdekken in 14 songs. Met stukjes geschiedenis en erfgoed ter inspiratie.

Met ronkende namen als Big Bill, PP Michiels, Klaas Delrue en Kristof Uittebroek (Customs) vonden Leuvenaars Lennaert Maes en Andries Boone heel wat gastzangers bereid om hun stad te bezingen. Ze maakten songs die het hart van de stad blootleggen. Kleurrijke figuren als Paepe Thoon, Fiere Margriet en Poeske Scherens krijgen een eigen lied, maar bijvoorbeeld ook de Boom van Groot Verdriet en de oorlogsjaren in Leuven komen aan bod.

Het resultaat is ‘iet me ziel’, een cd met 14 liedjes over Leuven, die folk, rootsrock en wereldmuziek mixt. Maar liefst 85 muzikanten werkten hieraan mee. De gastzangers zijn PP Michiels, Big Bill, Alain Louie, Klaas Delrue (Yevgueni), Kristof Uittebroek (Customs), Jonas Winterland, Stoomboot, The Sedan Vault, Gudrun Roos, Ricardo González, punkpoëet Didi de Paris, stadssopraan Noémie Schellens, Mr. André, Dirk Lekenne, The Love Compartment, Iza en Kato.

De vele muzikanten die de zangers begeleiden gaan van gevestigde waarden als Leo Caerts, Jan Hautekiet en Stoy Stoffelen tot jongere wolven als Koen Renders (Spencer the Rover), Aram Van Ballaert en Tuur Florizoone. Backing vocals worden o.a. verzorgd door de krachtige stemmen van zangkoor The Flat Nuts en het jonge Leuvense talent Roselien.

Naast de muziek is ook de cd-hoes en het begeleidend boekje een waar Leuvens kunstwerk geworden. Tekenaar Reinhart Croon liet Fiere Margriet weer tot Le(u)ven komen, in authentieke tekeningen op 32 pagina’s met duiding bij de 14 songs.  
 

Info
Naam
Iet me ziel
Prijs
14,24 euro
Te koop
In SAX, BILBO, Standaard Boekhandel, FNAC, en De Kleine Johannes
Jaar
2013
Vormgever
Reinhart Croon
Website
www.ietmeziel.be
1/2
cd
Naam
Iet me ziel
Prijs
14,24 euro
Te koop
In SAX, BILBO, Standaard Boekhandel, FNAC, en De Kleine Johannes
Jaar
2013
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven