Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Elsewhere#8 in het Hollands College

De erfgoedplek: reserveer je rondleiding
Elsewhere vindt telkens plaats op een bijzondere erfgoedlocatie. Voor concert 8 is het 400 jaar oude Hollands College op het Pater Damiaanplein aan de beurt. Samen met een gids kom je voorafgaand aan het concert alles te weten over de geschiedenis en het interieur van dit bijzondere universitaire college. 

Reserveer vooraf je plaats voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be, want de plaatsen zijn beperkt.

De muziek

Française Emilie Levienaise- Farrouch is een klassiek geschoolde pianiste en schreef al verschillende (bekroonde) soundtracks voor (kort)films. Met haar eigenlijke debuut 'Like water through the sand' in 2015 voegt ze zich toe aan de imposante lijst van artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Dustin O’Halloran. Haar repertoir: zowel pianomuziek als strijkkwartetten en elektronica, van kamermuziek naar minimal en neoklassiek met subtiele nuances.

De minimale composities voor akoestische instrumenten, elektronica en zang van de in Brussel residerende Fransman Sylvain Chauveau kennen we van zijn vele prachtige platen (uitgebracht op labels als Factcat, Type, Brocoli …) en samenwerkingsverbanden in On (met Steve Hess), O (met Joël Merah & Stéphane Garin) en Arca (met Joan Cambon).
In augustus 2017 verscheen een nieuw album Post-Everything met meer song-based materiaal op. Het is het derde en laatste deel van een trilogie waarin Chauveau het format van de pop-song deconstrueert. Ook Chantal Acda werkte mee aan deze nieuwe plaat.


Elsewhere#8 praktisch:

19.00 uur rondleiding door het college met een gids van Kunst & Erfgoed KU Leuven. Plaatsen beperkt, dus reserveer tijdig via erfgoedcel@leuven.be. 

20.15 uur start concerten

Tickets

€ 12 (VVK) - €14 (kassa)
€ 2 korting op VVK en Kassa voor KU Leuven Cultuurkaarthouders
via 30CC of STUK

Info
Naam
Elsewhere#8
Datum
13 december 2017
Locatie
Hollands College
Uur
19 -22.30 uur
Prijs
tickets 12 of 10 euro
Reservatie
Tickets via 30CC of STUK, reservatie rondleiding via erfgoedcel@leuven.be
Partners
30CC, STUK, Erfgoedcel Leuven, KU Leuven dienst cultuur
1/3
concert
Naam
Elsewhere#8
Datum
13 december 2017
Locatie
Hollands College
Uur
19 -22.30 uur
Prijs
tickets 12 of 10 euro
Reservatie
Tickets via 30CC of STUK, reservatie rondleiding via erfgoedcel@leuven.be
Meer info
Terug naar boven