Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Elsewhere#9: Kruidtuin

De erfgoedplek: reserveer je rondleiding
Elsewhere vindt telkens plaats op een bijzondere erfgoedlocatie. Voor concert 9 is de prachtige Kruidtuin aan de beurt. Samen met een gids kom je voorafgaand aan het concert alles te weten over de geschiedenis van deze Leuvense 'Jardin botanique'.

Reserveer vooraf je plaats voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be, want de plaatsen zijn beperkt.

De muziek
David Poltrock en Poppy Ackroyd (UK) zorgen voor de muziek in de sfeervolle oranjerie van de Kruidtuin.

David Poltrock (Hooverphonic, De Mens, Triggerfinger, Razen) zal in de loop van 2018 van zich laten horen. Hij werkte lang aan eigen repertoire dat in de vorm van een trilogie wordt uitgebracht: Mutes, Moods & Machines (Excelsior Recordings).
Aan de basis liggen piano's en synths. Inspiratie vond hij in A Winged Victory for the Sullen, Nils Frahm en de donkere soundscapes van Tim Hecker, gemengd met de krautrock van Can en de elektronica van Soulwax.

De Britse Poppy Ackroyd is een klassiek geschoolde pianiste, violiste, producer en componist uit Londen. In Leuven is ze alvast geen onbekende naam meer, want ze stond hier al eerder aan de zijde van pianist Carlos Cipa. Ze viel op in de neo-klassieke wereld door haar eigen werk 'Escapement' en 'Feathers', maar ook als lid van Hidden Orchestra. Ackroyd speelde al samen met de grootsten binnen het genre zoals Hauschka en Nils Frahm. Dit voorjaar verscheen een nieuw volwaardige album 'Resolve' dat uitkomt op Björk's label One Little Indian Records. Het is de opvolger van mini-album 'Sketches' en haar meest ambitieuze en progressieve werk tot nu toe.  In haar werk combineert ze op virtuoze wijze neo-klassieke piano- en vioolmelodieën met soundscapes, percussiepatronen en tintelende electronica.


Elsewhere#9 praktisch
:

19.00 uur rondleiding door de Kruidtuin met een gids van Leuven+. Plaatsen beperkt, dus reserveer tijdig via erfgoedcel@leuven.be.

20.30 uur start concerten

Tickets

€ 12 (VVK) - €14 (kassa)
€ 2 korting op VVK en Kassa voor KU Leuven Cultuurkaarthouders
via 30CC of STUK

Info
Naam
Elsewhere#9
Datum
16 mei 2018
Locatie
Oranjerie Kruidtuin
Uur
19.00 uur rondleiding; 20.30 uur concerten
Prijs
tickets 12 of 10 euro
Reservatie
tickets via 30CC of STUK; reserveer je plek voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be
Partners
30CC, STUK, Erfgoedcel Leuven en KU Leuven dienst cultuur
Type
rondleiding en concert
1/3
Naam
Elsewhere#9
Datum
16 mei 2018
Locatie
Oranjerie Kruidtuin
Uur
19.00 uur rondleiding; 20.30 uur concerten
Prijs
tickets 12 of 10 euro
Reservatie
tickets via 30CC of STUK; reserveer je plek voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be
Meer info
Terug naar boven