Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfgoeddag-week in de stad

Samen met vele (erfgoed)partners is er een uitgebreid VIP-programma op tien verschillende locaties.

Zo kunnen klassen uit het basisonderwijs bijvoorbeeld de gloednieuwe audiotour met verhalen van de Leuvense Schouwburg uittesten. Actrices Sofie Palmers en Katrien Pierlet bedachten een interactief en grappig scenario met Tillie, de dochter van de Schouwburg, in de hoofdrol.
Nog meer theater vind je in ‘Op de planken’ in KADOC - KU Leuven, een expo over de rijke traditie rond schooltoneel. Jonas Van Thielen (Het nieuwstedelijk) maakte er een speciale voorstelling over: ‘Jonas Van Thielen speelt school’. Ook hij kreeg de toneelmicrobe te pakken in het schooltheater van zijn secundaire school.

In M Leuven zijn er rondleidingen achter de schermen of kan je een nieuw museumspel uittesten. Meer nog, één klas kan zich kandidaat stellen om voor meerdere dagen curator te worden. 

Op zoek gaan naar een bijzondere schedel kan in het escape-game in het Museum voor Dierkunde (KU Leuven) of in het Didactisch Museum Archeologie van de KU Leuven kan je de verhalen achter de sculpturen ontdekken. 

Er zijn ook talrijke workshops zoals ‘schrijven met een ganzenveer en zelfgemaakte inkt’ in het Stadsarchief of boekbinden op Japanse wijze of een magische lantaarn maken in de Universiteitsbibliotheek.


Mee schoolerfgoed waarderen?
Erfgoedlabo Leuven presenteert in het stadhuis een collectie oude schoolwandplaten en nodigt klassen uit om mee na te denken over de (erfgoed)waarden van deze objecten.

Meer zin in buitenlucht?
Kies dan voor de rondleidingen van Hear Here, die je brengen langs geluidskunstwerken op verschillende fijne erfgoedlocaties.

Het volledige overzicht rond het Leuvense scholenprogramma vind je op Leuvenvoorscholen

Info
Naam
Erfgoeddag-week voor scholen
Datum
25 t.e.m. 29 april 2022
Locatie
Leuven
Prijs
gratis
Website
www.leuvenvoorscholen.be/erfgoeddag
1/7
Naam
Erfgoeddag-week voor scholen
Datum
25 t.e.m. 29 april 2022
Locatie
Leuven
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven