Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfgoedweek in de stad

Samen met vele (erfgoed)partners is er een uitgebreid VIP-programma op verschillende locaties.

Zo kan je op Beestenqueeste trekken: in een interactief raadspel staan opgezette dieren uit de collectie van de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud centraal. Wat is het verhaal achter deze dieren en hoe kwamen ze aan hun eind? Zoek samen uit welk dier zich verborgen houdt. Ook het Scoutsmuseum heeft een gloednieuw spel voor je klaar: wordt zelf detective en ontmasker de verrader aan de hand van zijn totemnaam.

In M Leuven kan je een rondleiding volgen en samen met een gids op zoek gaan naar sporen van dieren in kunstwerken. Liever zelf creatief bezig? Ga dan op safari in M Leuven en leef je uit in het atelier.

Benieuwd hoe religieus erfgoed vandaag nog voortleeft? De rondleiding van PARCUM legt aan de hand van eigen collectiestukken en hedendaagse objecten de link tussen vroeger en nu. 

Op zoek gaan naar een bijzondere schedel kan in de escapegame in het Museum voor Dierkunde (KU Leuven), en in het Didactisch Museum Archeologie van de KU Leuven kan je de verhalen achter mythologische dieren in de sculpturen ontdekken. 

Meer zin in buitenlucht?
Kies dan voor de stadswandeling van CAG, het Stadsarchief en KADOC. Die brengt je langs verschillende fijne erfgoedlocaties met een link met de vleesproductie en -consumptiegeschiedenis van Leuven.

Het volledige overzicht rond het Leuvense scholenprogramma vind je op Leuven voor scholen.

Info
Naam
Erfgoedweek voor scholen
Datum
17 t.e.m. 28 april 2023
Locatie
Leuven
Prijs
gratis
Website
https://www.leuvenvoorscholen.be/erfgoedweek#vip-activiteiten-op-locatie-1
1/4
Naam
Erfgoedweek voor scholen
Datum
17 t.e.m. 28 april 2023
Locatie
Leuven
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven