Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Publieksprogramma 23 april

Vast staat dat je op Erfgoeddag opnieuw kan kiezen uit een brede waaier aan activiteiten: van (familie)workshops tot expo's, of interactieve routes tot een beestig spel. Ontdek het op zondag 23 april, tussen 10 en 18 uur, op vijftien verschillende locaties in de stad. Deze Erfgoeddag staat in het teken van de interessante linken tussen de rijke erfgoedcollecties van Leuven en dieren. 

Zo kan je in en rond de Abdij van Park terecht voor enkele beestige activiteiten. Van een spannende speurtocht naar de dieren van het neerhof tot een verhalend parcours met abdijdieren in de hoofdrol. Verder kan je hier deelnemen aan een workshop rond beiaarden om de eerste knepen van het vak te leren, wat trouwens ook kan in de Universiteitsbibliotheek of in de Sint-Pieterskerk.

Of ga op pad en ontdek één van onze wandelingen door de stad. Je zou ervan verschieten hoeveel sporen van dieren je in het centrum van Leuven kan terugvinden. Zo werkten Centrum Agrarische Geschiedenis, KADOC-KU Leuven en Stadsarchief Leuven samen een stadswandeling uit langs 12 locaties. Tijdens de tocht kom je in kleine expo’s meer te weten over dieren in de stad, de geschiedenis van het slachthuis en de evolutie van vlees of geen vlees in kookboeken, recepten en op je bord.

Ook voor families valt er op deze Erfgoeddag heel wat te beleven! Kom samen met je gezin twee nieuwe spellen uittesten. In het Scouts en Gidsen Museum ontdek je alles over totemnamen en kan je een indringer ontmaskeren tijdens een interactief misdaadspel. Of doe mee met ‘De Beestenqueeste’ in Streekhuis Dijleland, een detectivespel met opgezette dieren in de hoofdrol.

Maak je keuze uit de 42 activiteiten en laat je verrassen door deze beestige erfgoedstad. Het volledige programma kan je hier vinden of in de gratis programmabrochure.

Info
Naam
Erfgoeddag
Datum
zondag 23 april 2023
Locatie
verschillende locaties Leuven
Uur
10 - 18 uur
Prijs
gratis
Extra
Haal een gedrukte programmabrochure op bij Visit Leuven, M Leuven, Stadsarchief Leuven, Abdij van Park of vraag er een op via erfgoedcel@leuven.be.
Website
www.leuven.be/erfgoeddag
1/1
Naam
Erfgoeddag
Datum
zondag 23 april 2023
Locatie
verschillende locaties Leuven
Uur
10 - 18 uur
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven