Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

100 jaar Stoempers

De Koninklijke Stoempersclub, de bekendste Leuvense wielerclub, werd 100 jaar begin augustus 2008. Dit verjaardagsfeest kon niet onopgemerkt voorbijgaan en werd o.a. gevierd met de tentoonstelling '100 jaar Stoempers: een eeuw fietsen in Leuven'.

Die tentoonstelling zette de club en zijn helden feestelijk in de kijker. Hiervoor werd het archief van de Stoempersclub en van privépersonen onder de loep genomen en gedigitaliseerd. Het verhaal van de Stoempers werd gekoppeld aan het verhaal van de fiets in Leuven. Ook de bekende Stoemper Poeske Scherens werd aan de hand van foto- en archiefmateriaal en objecten van de familie Scherens uitvoerig belicht.

Van 30 augustus tot 8 september 2008 stond de tentoonstelling op de Jaarbeurs in de Brabanthal en van 12 tot 30 september 2008 in de foyer van Bibliotheek Tweebronnen.

Ook het Sportimonium in Hofstade ondersteunde het feestjaar van de Leuvense Stoempers. In hun museum kon je tot 18 oktober 2008 de fototentoonstelling 'Flandrien' van Stefan Vanfleteren bezoeken om nog een ruimere blik op het wielrennen in Vlaanderen te krijgen.

Info
Naam
100 jaar Stoempers
Datum
30 augustus tot 18 oktober 2008
Partners
Koninklijke Leuvense Stoempersclub, Erfgoedcel Leuven, Amuseevous, Sportimonium, Wielermuseum Roeselare, stad Leuven, Dries Vanysacker, Jozef Hamels
Website
www.gpjefscherens.be/
Type
Tentoonstelling
1/6
tentoonstelling
Naam
100 jaar Stoempers
Datum
30 augustus tot 18 oktober 2008
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven