Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Een school vol verhalen: 125 jaar Sint-Norbertusschool

De Sint-Norbertusschool bestaat dit schooljaar 125 jaar en dat viert de school in het weekend van  6 en 7 mei 2017! Op zondag 7 mei krijg je de kans om de geschiedenis van de school van ’t Park te ontdekken in de expo 'Een school vol verhalen'. Tussen 14 en 17 uur kan je de tentoonstelling bezoeken in de Norbertuspoort van de Abdij van Park.

De Sint-Norbertusschool werd in 1891 gesticht op vraag van de Parkabdij. De expo neemt je mee op een korte reis doorheen de tijd aan de hand van 5 thema’s:

  • Bierstekerij wordt school
  • Zusters in de weer voor een Christelijke opvoeding
  • Meisjes en jongens in de klas
  • Naar de Sint-Norbertusschool in tijden van oorlog
  • Brede school avant la lettre


De kinderen van de school gingen zelf op zoek in het archief en werkten samen met MOOSS vzw aan een creatieve invulling van de thema’s. Naast de erfgoedtentoonstelling krijgen ook drama, beeld, muziek, media en dans een plaats.

Vrijdag 5 mei wordt de tentoonstelling al officieel geopend voor genodigden en oud-leerlingen en (oud-)leerkrachten van de school, maar op zondag 7 mei is de tentoonstelling in de Norbertuspoort van 14 tot 17 uur vrij toegankelijk voor iedereen.


Partners
Deze tentoonstelling is samenwerking tussen: Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee vzw, Erfgoedcel Leuven, MOOSS vzw, Heemkundige Kring Huldenberg, oud-leerlingen, oud-leerkrachten, sympathisanten en de school zelf. Ze kwam tot stand met de financiële steun van Canon Cultuurcel en de stad Leuven.

Info
Naam
Een school vol verhalen: 125 jaar Sint-Norbertusschool
Datum
7/05/2017
Locatie
Norbertuspoort van de Abdij van Park
Uur
14-17 uur
1/2
Naam
Een school vol verhalen: 125 jaar Sint-Norbertusschool
Datum
7/05/2017
Locatie
Norbertuspoort van de Abdij van Park
Uur
14-17 uur
Meer info
Terug naar boven