Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

150 jaar Schouwburg

De Schouwburg vierde zijn 150ste verjaardag met een groot volksfeest op 23 en 24 september 2017. Sinds dat feestweekend heeft de Schouwburg een eigen expo met documentaire en een (web)app.  Vanaf zondag 5 november en nadien elke eerste zondag van de maand zet 30CC/Schouwburg zijn deuren open en kan je gratis de expo bezoekenTelkens tussen 14.30 en 17uur. En breng zeker ook je smartphone mee voor extra beelden en verhalen via de Schouwburgapp.be. 

Wil je een expobezoek met gids? Reserveer dan je plaats via www.30CC.be/expo.

Een ereplaats voor het erfgoed: in de expo…
Het erfgoed kreeg een ereplaats in het feestweekend en wel op de enige echte eretrap. Vroeger dé manier om een mooie entree te maken. Nu wordt hij nog weinig betreden. Maar vanaf 23 september komt hier verandering in. Want deze statische trap is dé uitgelezen plek voor de tentoonstelling over de 150ste verjaardag van de Schouwburg. Via de eerste verdieping, naast de foyer, daal je af en krijg je onderweg een zicht op de meest markante jaren en het erfgoed dat hierbij hoort. Foto’s, feiten en getuigenissen laten deze geschiedenis beleven. Tot slot, als je alle 50 treden hebt gedaan, kan je even verpozen in oude theaterstoelen voor 25 minuten Schouwburg-glorie in docu-vorm.

Mini-docu
Met deze Leuvense documentaire is Fonk vzw niet aan zijn proefstuk toe. In 25 minuten krijg je via artiesten, personeel, … te horen hoe het was om in de Leuvense Schouwburg te komen, er op te treden, er te werken of zelfs te wonen. De menselijke blik op de geschiedenis van een prestigieus gebouw en zijn werking in alle facetten.

En App
Naast een taart met 150 kaarsjes kreeg de Leuvense Schouwburg voor zijn verjaardag ook een eigen webapp. Om blijvend, ook na het feestweekend, (online) te smullen van sprekende foto’s, oude theaterrekwisieten of markante quotes uit interviews. Surf naar www.schouwburgapp.be en ontdek de verhalen en beelden die schuilgaan achter de entree, de foyer, het podium of de backstage. Ervaar via de verschillende trappen dat een Schouwburgbezoek vroeger (en de trap om in de zaal te geraken) niet zomaar voor iedereen was. Of beluister hoe het was om als gezin in de Schouwburg te wonen.
En yes, 30CC/Schouwburg is voorzien van Wifi. Dus vanaf nu bij elk Schouwburgbezoek, smartphone aan tot in de zaal!

Info
Naam
150 jaar Schouwburg
Datum
Iedere eerste zondag van de maand
Locatie
Schouwburg, Leuven
Uur
Tussen 14.30 en 17 uur
Partners
30CC, Fonk vzw, Stadsarchief Leuven en Erfgoedcel Leuven
Website
www.30cc.be/expo
1/2
tentoonstelling
Naam
150 jaar Schouwburg
Datum
Iedere eerste zondag van de maand
Locatie
Schouwburg, Leuven
Uur
Tussen 14.30 en 17 uur
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven