Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Dubbelexpo Tussen droom en daad

Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van het verschijnen van Thomas Morus’ ‘Utopia’ in Leuven, stond ook Tweebronnen afgelopen najaar in het teken van de utopie. Hoe Leuven er heel anders had kunnen uitzien, dat kwam je te weten in het Stadsarchief dat via archiefmateriaal terugblikte op enkele visionaire stadsprojecten van vroeger die nooit gerealiseerd werden. De Bib Leuven pakte uit met hedendaags werk van cineaste Laura Zuallaert en architect Stijn Poelmans en toonde de resultaten van het datapaviljoen van Rooftoptiger waar Leuvense schoolkinderen en burgers hun droombeelden konden optekenen.

Curator prof. em. Luc Verpoestselecteerde twintig visionaire stadsprojecten van weleer die tonen hoe Leuven er ook had kunnen uitzien. Via het archiefmateriaal krijg je inzage in de utopische ideeën en ontwerpen die tussen de 18de eeuw en vandaag voor de stedelijke ruimte in Leuven bedacht maar nooit uitgevoerd werden.

De Bib toont hedendaags werk over de utopische stad van Laura Zuallaert en Stijn Poelmans. Gaf jij in september je droomidee voor Leuven mee in het datapaviljoen van Rooftoptiger op de binnenplaats van Tweebronnen? Dan zie je jouw idee naast dat van de andere Leuvenaars en schoolkinderen.

Waar?In Tweebronnen: Leeszaal Stadarchief Leuven en de Bib Leuven
Wanneer? van 9 november 2016 tot en met 21 december in de Bib en tot en met 17 januari 2017 in het stadsarchief.
Open tijdens de reguliere openingsuren van de Bib en van het archief en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Leuven 2016: tussen droom en daad … is een initiatief van prof. em. Luc Verpoest in samenwerking met het Stadsarchief Leuven en de Bib Leuven en met steun van de Erfgoedcel Leuven, provincie Vlaams-Brabant, Vlaamse Overheid, KU Leuven en stad Leuven.

1/2
Terug naar boven