Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erasmus' droom. 500 jaar Collegium Trilingue

KU Leuven viert 500 jaar Collegium Trilingue met een tentoonstelling, publicatie, een zoektoecht voor kinderen en een erfgoedwandeling naar het voormalige college op de Vismarkt. 

Stukje geschiedenis
Geïnspireerd door Erasmus sticht Hieronymus van Busleyden in 1517 het Collegium Trilingue. De studenten krijgen er les in de drie gewijde talen: Latijn, Grieks en Hebreeuws. In plaats van via de middeleeuwse commentaren te leren, bestuderen de studenten de oude teksten zelf. Een aanpak die vandaag evident is maar toen voor een aardverschuiving in de academische wereld zorgde. Het college trekt gerenommeerde lesgevers als Justus Lipsius of Andreas Vesalius aan en zorgt er mee voor dat de Leuvense universiteit leidend centrum van het humanisme in Europa wordt.

Expo Erasmus' droom
De tentoonstelling brengt een bijzondere collectie samen van werken uit de eigen collectie van de KU Leuven en tal van partnerinstellingen en musea in binnen- en buitenland. Experten en audiogidsen leiden je in drie talen rond in de expositie. Het erfgoed rond dit Collegium wordt via nieuwe virtuele en digitale toepassingen op een eigentijdse manier gepresenteerd.

Van 19 oktober 2017 tot 18 januari 2018
In de Universiteitsbibliotheek KU Leuven, Mgr. Ladeuzeplein 21

Info
Naam
Erasmus droom
Datum
Van 19 oktober 2017 tot 18 januari 2018
Locatie
Universiteitsbibliotheek KU Leuven
Prijs
5 of 4 euro
Website
www.erasmusdream.be
1/5
tentoonstelling
Naam
Erasmus droom
Datum
Van 19 oktober 2017 tot 18 januari 2018
Locatie
Universiteitsbibliotheek KU Leuven
Prijs
5 of 4 euro
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven