Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Gebroken Gevels

De openluchttentoonstelling GEBROKEN GEVELS toonde van 4 juni tot en met 31 augustus 2014 uitvergrote foto's over de schade en vernieling die de Brand van Leuven veroorzaakte in 1914.

Om de huidige bewoner en bezoeker van Leuven te herinneren aan de oorlogsschade uit 1914, werden op 10 locaties in de binnenstad uitvergrote foto’s geplaatst. De getoonde beelden van toen staan in rechtstreeks verband met de locatie vandaag en brengen de voorbijganger honderd jaar terug in de tijd. Ze toonden hoe de brand en de vernieling van Leuven in de augustusdagen van 1914 toesloeg op die bewuste plek.

Ondanks het verbod van de Duitse overheid nam een aantal fotografen vlak na de brandstichting foto’s van de in puin gelegde Leuvense binnenstad. Zowel bekende beroepsfotografen als anonieme amateurs zorgden zo voor unieke beeldgetuigenissen van die ingrijpende gebeurtenis. Dankzij het stadsarchief die die foto’s goed bewaarde, konden nu, 100 jaar later, die beelden opnieuw hun verhaal vertellen.

Aan de balie van Toerisme Leuven was een gratis folder beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Het stadsplan in de folder bracht je langs de 10 locaties en gaf per plek meer achtergrondinformatie.

 

Info
Naam
Gebroken Gevels
Datum
4 juni t.e.m. 31 augustus 2014
Partners
Erfgoedcel Leuven, stadsarchief Leuven en Toerisme Leuven. In het kader van \'Onderweg naar Flanders Fields\', een samenwerking tussen de materlaarssteden Leuven, Diest en Dendermonde.
Website
www.leuven1914.be
Type
Tentoonstelling
1/5
tentoonstelling
Naam
Gebroken Gevels
Datum
4 juni t.e.m. 31 augustus 2014
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven