• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Resonant vzw - Centrum voor Vlaams Muzikaal Erfgoed

Partituren, muziekinstrumenten, cassettes, brieven en archieven van muzikanten, volksliederen ...: het zijn maar enkele voorbeelden van wat we onder ‘muzikaal erfgoed' verstaan. Vlaanderen heeft een bijzonder rijk muziekverleden en stond eeuwenlang aan de absolute wereldtop. Maar muziek is vluchtig en het muzikaal erfgoed is niet zelden bedreigd of verwaarloosd. Resonant laat het weer klinken.

Vlaanderen muziekland
Het muzikaal erfgoed van Vlaanderen, van de middeleeuwen tot vandaag de dag, op het spoor komen, inventariseren, in kaart brengen en creatief laten gebruiken voor en door een zo ruim mogelijk publiek: dat is wat Resonant doet, zonder zelf te verzamelen. Resonant doet een beroep op de kennis van gespecialiseerde instellingen en treedt op als coördinator voor al wie actief bezig is met Vlaams muzikaal erfgoed: overheden, concertverenigingen, muzikanten enz.
Ook sensibiliseert Resonant mogelijke archiefvormers voor de waarde van dat cultureel erfgoed. Met het opzetten en verstevigen van samenwerkingsverbanden binnen de erfgoed- en muzieksector wil Resonant expertise delen en belanghebbenden betrekken bij het beleid.

Info
Naam
Resonant vzw
Adres
Parijsstraat 72B, 3000 Leuven
Tel
016 32 99 55
E-mail
info@resonant.be
Facebook
www.facebook.com/resonantvzw/
Website
www.muzikaalerfgoed.be
1/8
expertisecentrum
Naam
Resonant vzw
Adres
Parijsstraat 72B, 3000 Leuven
Tel
016 32 99 55
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee