Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Reus Jean Richard II

Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van de Richard Valvekensstraatfeesten hebben de bewoners van de straat de koppen bij elkaar gestoken om een originele manier te vinden om dit te vieren. Het bouwen van een reus leek daarbij ‘het’ middel bij uitstek om glans te geven aan dit jubileumjaar!
De naam Jean Richard II verwijst naar de traditie van de straat om een straatburgemeester te benoemen die instaat voor de samenhorigheid van de bewoners. Richard is de voornaam van de heer Valvekens (burgemeester van Kessel-Lo van 1904 tot 1911) en Jean verwijst naar de huidige straatburgemeester Jean Minnoye die de eerste straatburgemeester Jean Dehaene na diens overlijden met unanimiteit van stemmen heeft opgevolgd.

De bouw van de reus begon in januari 2017. Er werd gekozen voor een aluminium frame met daar bovenop een hoofd uit samengeperst isolatiemateriaal, afgewerkt met een waterdichte laag. Jean Richard II zal een dansende reus zijn en kan gedragen worden door één persoon. De reus is extra beweeglijk omdat één arm vrij kan bewegen. Op de danswedstrijd tijdens ReuzeLeuven 2017 kon deze nieuwe reus al de tweede prijs in ontvangst nemen.
Vader en moeder van de reus zijn Gie Foblets en Adelheid Smets: zij werkten samen het concept uit en staan garant voor de artistieke uitwerking. De kleding van de reus werd gemaakt door de vaardige handen van Rosa Morren.

Info
Beheerder
Buurtwerking Richard Valvekensstraat
Datum
20 mei 2017
E-mail
fobletsgie@hotmail.com
1/7
Beheerder
Buurtwerking Richard Valvekensstraat
Datum
20 mei 2017
E-mail
Meer info
Terug naar boven