Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Reus Kobe Koeienschieter

Ter gelegenheid van 4 x 11 jaar Orde van de Pietermannen, schonk de carnavalsvereniging in 2011 een reus aan de stad: Kobe Koeienschieter.

De reus Kobe Koeienschieter staat officieel ingeschreven in het bevolkingsregister en werd ook gedoopt in de Sint-Pieterskerk. Zijn naam verwijst naar één van de bijnamen van de Leuvenaars, ‘koeienschieters’. De legende gaat terug tot de 17de eeuw, toen de Fransen een groot deel van Europa overheersden en witte pofbroeken droegen. Toen de Leuvenaars op een dag verdachte witte vlekken in de mist zagen bewegen, openden ze het vuur op wat zij dachten dat de Fransen waren. Uiteindelijk bleken de witte vlekken koeien te zijn.

De 4,4 m hoge Kobe draagt een donkergrijze rok en een lichtgrijs hemd met het wapenschild van Leuven. Hij trekt er net zoals zijn andere medereuzen geregeld op uit om deel te nemen aan verschillende stoeten.

Info
Beheerder
Orde van de Pietermannen
Datum
2011
E-mail
m.geysens@skynet.be
Website
www.karnavalleuven.be
1/7
Beheerder
Orde van de Pietermannen
Datum
2011
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven