Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

ReuzeLeuven 2020 - uitgesteld

De driejaarlijkse stoet van ReuzeLeuven wordt een jaartje uitgesteld door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De vierde editie van de reuzenstoet zal doorgaan in mei 2021 én bundelt de krachten met circusfestival CIRKL. Kortom, een editie om nooit meer te vergeten. En brouwerij Luvanium lanceert nu alvast een nieuw bier: het Reuzebier.

In 2013 pakten de Mannen van '73 (van de Leuvense Jaartallen) als stunt uit met reuzin Fiere Margriet én een reuzenstoet ‘ReuzeLeuven’. Dit was een boost voor de Leuvense reuzencultuur. Het aantal Leuvense reuzen groeide. Na een tweede stoet in 2014 werd beslist er een vast driejaarlijks feest van te maken. Vandaag telt Leuven zeven actieve reuzen: Jan Van den Graetmolen, Kobe Koeienschieter, Fiere Margriet, prinses Nela, Da Tong, Iris en Jean Richard II. En zijn er bovendien nieuwe reuzen in de maak: twee Poolse reuzinnen en een Filipijnse reus. Ze zullen zich op voor het eerst tonen in de volgende stoet van ReuzeLeuven.

ReuzeLeuven slaat voor de volgende editie de handen in elkaar met CIRKL. Naast reuzen zullen ook cricusacts en circusartiesten, o.a. van Cirkus in Beweging, meelopen in de stoet. De Leuvense reuzenfamilie viert bovendien de geboorte van 3 nieuwe reuzen: twee Poolse reuzen en een reus met Filipijnse roots. Deze nieuwe reuzen houden halt op de Grote Markt, waar ze in aanwezigheid van burgemeester en schepenen hun geboorteakte in ontvangst nemen. Reus Da Tong zal hier ook gedoopt worden.

Meer praktische info over de stoet volgt later.

Luvanium Reuzebier
Ter ere van de stoet en de Leuvense reuzen lanceert brouwerij Luvanium wel alvast een nieuw bier: het Reuzebier. Een zacht, blond bier (8,5 %) naar Leuvense tarditie gebrouwen met gerst en veel tarwe. Het bier is gehopt met twee hopsoorten: Centennial en Mosaic. Hop Centennial staat symbool voor de eeuwenoude reuzentraditie en hop Mosaic verwijst naar de diversiteit van de Leuvense reuzen. Dit Luvanium Reuzebier werd speciaal voor ReuzeLeuven gebrouwen en is vanaf nu te koop in de verkooppunten van Luvanium en Leuvense biercafés.

Praktisch

Meer info en programma ReuzeLeuvenstoet en CIRKL volgt later

Meer info en verkooppunten Reuzebier van Luvanium

Info
Naam
ReuzeLeuven 2020
Datum
mei 2021
Website
https://www.reuzeleuven.be
1/5
Naam
ReuzeLeuven 2020
Datum
mei 2021
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven