Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

ReuzeLeuvenstoet 2022

Tijdens de vierde editie van ReuzeLeuven op 21 mei trokken de Leuvense reuzen door de binnenstad, samen met twintig andere reuzen uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk. Ook circusartiesten, fanfares en muziekgroepen liepen mee in de ReuzeLeuvenstoet. Het feest was reuze!

Via de Bondgenotenlaan trokken de reuzen naar de Grote Markt voor de doop van reus Da Tong en reuzin Hedwig van Polen. De gedoopte reuzen kregen een reuzepeter en -meter en mogen volgens de traditie vanaf nu officieel hun stad verlaten. Nog op de Grote Markt schonk het Leuvense Scouts en Gidsen Museum een reuze-scoutsdas aan reus Baden Powell (uit Ath). 

Nadien trok de stoet verder naar de Bruul, waar de reuzen verwerlkomd werden op het Wereldfeest. Daar mocht de stad de oorkonde en het embleem van reuzevriendelijke stad in ontvangst nempen en namen de reuzen het tegen elkaar op in een danswedstrijd. De derde plaats was voor de Franse reus Jean Le Bûcheron van les amis de Fromulus (Frankrijk) en de Leuvense reuzin Hedwig van Polen kreeg zilver. Maar de hoofdprijs ging naar reuzin Christine Glorieux van Dottignies. 

De volgende ReuzeLeuvenstoet zal plaatsvinden in 2025. 

Foto's Tomas Sisk. 

Info
Naam
ReuzeLeuven
Datum
21 mei 2022
Locatie
Martenlarenplein, 3000 Leuven
Uur
Start om 14u00
Prijs
Gratis
Partners
Een initiatief van ReuzeLeuven vzw in samenwerking met reus Kobe Koeienschieter en de Pietermannen, reuzin Fiere Margriet en de Mannen van ‘73, reus Jan Van den Graetmolen, prinses Nela en Buurtwerking Groot Redingenhof, reus Da Tong en Nihao Leuven, reus Jean Richard II en de Buurtwerking Richard Valvekensstraat, reuzin Hedwig van Polen en Poolse school Leuven, Poolse reuzin en Daskalia, Erfgoedcel Leuven en stad Leuven.
Website
https://www.reuzeleuven.be/reuzen
1/5
Naam
ReuzeLeuven
Datum
21 mei 2022
Locatie
Martenlarenplein, 3000 Leuven
Uur
Start om 14u00
Prijs
Gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven